АКТУАЛЬНО

У Львові вперше відбудеться шаховий турнір серед студентів духовних семінарій

Середа, 02 березня 2016, 14:08
З 1 по 17 березня у Львові триває чемпіонат світу з шахів серед жінок. Уперше в історії шахів в українському місті відбувається матч за титул чемпіона світу ФІДЕ. В рамках чемпіонату Львівська міська рада ініціює низку заходів. Зокрема, вперше проведуть шаховий турнір серед студентів львівських духовних семінарій.

Змагатимуться 4 березня у Палаці Потоцьких (вул. Коперника, 15). Від кожного закладу очікують по два учасники.

Участь візьмуть духовні заклади міста різних конфесій: Львівська духовна семінарія Святого Духа УГКЦ, Львівська православна богословська академія УПЦ КП, Львівська духовна семінарія УАПЦ, Вища духовна семінарія  Львівської архидієцезії РКЦ, Львівського богословська семінарія ХВЄ, Українська Баптистська теологічна семінарія ЄХБ.

 «Така ініціатива сприятиме популяризації цього інтелектуально виду спорту не лише серед мирян, а й представників духовенства. І буде доброю нагодою для духовних ерудитів позмагатися у дружній атмосфері. Шаховий турнір у Львові буде екуменічним, адже запрошуємо до участі студентів різних конфесій. Наразі відгукнулися представники усіх чинних семінарій Львова. Основна мета турніру не визначити переможця, адже всі учасники вже є переможцями, а єднатися, у молитві й у спорті» – зазначає начальник управління внутрішньої політики Євген Бойко.

Переможець турніру серед семінаристів отримає нагоду зіграти з чинною чемпіонкою світу Марією Музичук.

ugcc.lviv.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next