АКТУАЛЬНО

У Львові відбудеться ХІ Благодійний фестиваль «Святкуймо Воскресіння разом»

Четвер, 11 квітня 2019, 12:48
10 квітня 2019 року у Львові, в Етно-галереї Роксоляни Шимчук, відбулася прес-конференція, на якій мовилося про ХІ Благодійний фестиваль «Святкуймо Воскресіння разом».

Про організацію та особливості заходу розповіли директор БО «Фундація духовного відродження» диякон Ігор Колбасюк,  співкоординатор фестивалю Анастасія Янків і музикант, вокаліст гурту «JALAPITA» Соломія Чубай.

Благодійна організація «Фундація духовного відродження» ЛА УГКЦ проводить фестиваль «Святкуймо Воскресіння разом» уже 11 років. Традиційно захід відбувається в Музеї народної архітектури та побуту імені Клименітя Шептицького, у Шевченківському гаю, у неділю після Великодня. Цьогорічна дата фестивалю – 5 травня. Особливо масштабним він є через те, що проходитиме в межах святкувань Дня міста Львова.

Гасло заходу «Вийди назустріч…». «Наш фестиваль цього року має за мету показати важливість зустрічі в нашому житті. Наш фестиваль – це місце зустрічі», – сказав директор БО «Фундація духовного відродження» диякон Ігор Колбасюк. Тут зустрічаються різні люди, але особливий акцент на родині, аби разом святкувати Воскресіння.

Зібрані кошти передадуть на благодійність. Цього року захід має чотири основні цілі: підтримка хірургічного відділення Шпиталю Шептицього, яке через брак фінансування та відсутність сучасного обладнання припинило діяльність у 2013 році; проект «Почуй мене», спрямований на підтримку соціального служіння Церкви для тих, хто не чує; розвиток Освітньо-методичного центру ім. о. Ю. Дзеровича; підтримка праці Церкви з молоддю.

Фестиваль розпочнеться Архиєрейською Божественною Літургією об 11:00, яку очолить Єпископ-помічник Львівської архиєпархії Володимир Груца. Літургію також перекладатиме мовою жестів диякон Олег Плішило. Відтак на головній сцені розпочнеться концерт. Музичне дійство буде максимально спрямоване на традиційні українські великодні забави та гаївки.

На фестивалі діятимуть 15 різнопланових майданчиків із заходами і майстер-класами. Усі охочі зможуть долучитися до створення писанок, декорації пряників, плетіння віночків із лози, вивчення гаївок. Молодь зможе спробувати себе у вправах з акторської майстерності. Особливість – Великодній пробіг у кілька етапів. Діятиме також сімейний майданчик із багатьма цікавими заходами, а також виступлять спікери з доповідями про сім’ю, зокрема Максим Бондаренко, Наталія Орел. Для дітей діятиме дитячий майданчик із різними забавами.

Також можна буде долучитися до дискусії на інтелектуальному майданчику, участь у якій візьмуть засновник Духовно-психологічної порадні о. Тихон Кульбака та керівник програми «Етика–політика–економіка» в УКУ Юрій Підлісний.

Організатори запрошують львів’ян і гостей міста відвідати цей фестиваль, долучитися до благодійної місії підтримки потребуючих, а також гарно провести святковий час.

Замовити квитки можна за телефоном 067 67 90 207 (Орися), придбати в точці продажу БО «Фундація Духовного Відродження» ЛА УГКЦ (м. Львів, пл. св. Юра, 5) або на сайті gastroli.ua. Також придбати квиток можна буде і безпосередньо при вході до Шевченківського гаю у день фестивалю.

Окрім того, організатори запрошують волонтерів для допомоги в організації заходу. Зголоситися можна в офіс «Фундації духовного відродження».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.lviv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next