АКТУАЛЬНО

У Львові відбудеться науково-практична конференція щодо літургійних традицій УГКЦ

Середа, 18 квітня 2012, 12:49
Для з’ясування канонічного статусу та оцінки ролі в літургійному житті Церкви основних нормативних джерел, що стосуються літургійного життя УГКЦ, Патріарша літургійна комісія УГКЦ організовує конференцію на тему “Джерела сучасної літургійної традиції УГКЦ”, яка відбудеться 19 квітня 2012 року в приміщенні філософсько-богословського факультету УКУ (Львів, вул. Хуторівка, 35).
Для з’ясування канонічного статусу та оцінки ролі в літургійному житті Церкви основних нормативних джерел, що стосуються літургійного життя УГКЦ, Патріарша літургійна комісія УГКЦ організовує конференцію на тему “Джерела сучасної літургійної традиції УГКЦ”, яка відбудеться 19 квітня 2012 року в приміщенні філософсько-богословського факультету УКУ (Львів, вул. Хуторівка, 35). Співорганізаторами конференції виступили Літургійна комісія Львівської архиєпархії УГКЦ та секція літургійного богослов’я кафедри богослов’я УКУ.  

Департамент інформації УГКЦ

Теми обговорень:

1. Нормативні документи сучасної літургійної традиції УГКЦ відповідно до ККСЦ та партикулярного права УГКЦ (о. д-р М. Димид) 2. Статус, богословське значення та актуальність літургійних питань артикулів Берестейської унії (д-р П. Сабат) 3. Статус, богословське значення та актуальність літургійних постанов Замойського Синоду 1720 р. Б (І. Дутка) 4. Статус, богословське значення та актуальність літургійних постанов Львівського Синоду 1891 р. Б. (д-р. Т. Шманько) 5. Статус, богословське значення та актуальність Типіка Ісидора Дольницького (д-р Ігор Василишин) 6. Статус, богословське значення та актуальність “римських” літургійних видань (в тому числі Устав богослужінь) для УГКЦ (д-р М. Петрович) 7. Документи Другого Ватиканського Собору та пособорової доби (КСЛ, Інструкція застосування ККСЦ) (д-р Е. Квінлан) 8. Постанови Синодів УГКЦ поватиканської доби до сьогодні (о. ліц. В. Попелястий)
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next