АКТУАЛЬНО

У Львові відбулася формаційна Школа мирянського лідерства

Понеділок, 07 грудня 2020, 12:28
26-29 листопада та 3-6 грудня 2020 року у Патріаршому домі УГКЦ відбулася формаційна Школа мирянського лідерства «Покликані до святості».

Мета проєкту – популяризувати приклад святості мирян Церкви. Впродовж двох періодів проведення до участі долучилися лідери всецерковних рухів та організацій, активні віряни з парафіяльних спільнот зі Львова, Дрогобича, Тернополя, Івано-Франківська, Чернівців, Одеси, Бучача, Коломиї, а також з Донеччини. Всього сорок п’ять учасників, які мали змогу обмінятися думками заради творення якісного мирянського середовища.

«Школа мирянського лідерства «Покликані до святості» триває як проєкт з 2019 року. Впродовж цього часу ми намагалися допомагати лідерам парафіяльних громад формувати середовище, допомагати розвитку таких спільнот, адже без якісної формації лідера не відбудеться переміни громади. Впродовж проєкту миряни мали нагоду краще проаналізувати богословські аспекти святості, ознайомитися із вченням Церкви про справедливість та спільне благо, розглянути біоетичні аспекти початку та завершення людського життя», – зазначив один із організаторів проєкту Назарій Петрів.

Впродовж Школи учасники мали змогу послухати про:
– біблійні основи святості;
– документи Церкви та основні етапи канонізації;
– покликання і місію мирян;
– християнські основи лідерства;
– сучасні моральні та суспільні виклики;
– професійне покликання і святість;
– можливості та інструменти для впровадження мирянських ініціатив.

Також учасники брали участь в інтерактивах, дискусіях, обговореннях, спільних богослужіннях, а молитовна та дружня атмосфера Патріаршого дому не лише допомагала зростати духовно, а й спонукала до творення нових проєктів.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами https://velychlviv.com

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next