АКТУАЛЬНО

У Львові відбулася чергова зустріч членів Робочої групи із впровадження Стратегії розвитку УГКЦ

Понеділок, 18 травня 2015, 12:35
15-16 травня 2015 року члени Робочої групи із впровадження Стратегії’2020 розмірковували над виконанням пріоритетних напрямків розвитку УГКЦ на 2013-2015 роки в рамках програми «Жива парафія - місце зустрічі з живим Христом».

Зокрема, було детально обговорено такі напрямки: катехизацію, літургійне життя УГКЦ, соціальне служіння/дияконію, молодіжне служіння, формацію мирян і духовенства та богопосвячених осіб. Члени Робочої групи виділили як позитивні тенденції, так і труднощі, що часто трапляються під час практичного втілення цих напрямків в життя Церкви на різних рівнях, як єпархіальному, так і парафіяльному.

Владика Богдан (Дзюрах), Адміністратор Патріаршої курії та заступник керівника Робочої групи, звернув увагу на те, що кожна парафія повинна мати власну бібліотеку, в якій були б зібрані всі допоміжні матеріали для оживлення парафіяльного життя. Адже, видаючи книжки, наша Церква намагається давати відповіді на актуальні теми, виклики в суспільстві.

Про координаторів та їх важливу роль у реалізації Стратегії говорив владика Кен (Новаківський), Єпарх Нью-Вестмінстерський і керівник Робочої групи, наголошуючи на потребі постійного контактування з ними. Єпископ згадав, зокрема, про завдання координаторів, які покликані не лише поширювати інформацію на різних рівнях, а й у різний спосіб допомагати душпастирям стати активними і відповідальними учасниками реалізації Стратегії розвитку Церкви до 2020 року.

Отець Петро Рак, керівник Відділу комісій УГКЦ, позитивно оцінив зустріч членів Робочої групи із працівниками Патріаршої курії, яка відбулася напередодні, 14 травня, у Львові. Священик зауважив, що голови та працівники комісій і відділів УГКЦ висловили бажання частіше зустрічатися з членами Робочої групи із впровадження Стратегії’2020, щоб краще зрозуміти їх бачення і напрямки щодо розвитку УГКЦ.

Інформаційна служба Робочої групи

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next