АКТУАЛЬНО

У Львові відбулася друга зустріч робочої групи з підготовки святкування стоп’ятдесятилітнього ювілею о. Климентія Шептицького

Вівторок, 26 лютого 2019, 12:16
25 лютого 2019 року у Львові відбулося чергове засідання робочої групи з підготовки святкування стоп’ятдесятилітнього ювілею від дня народження блаженного священномученика, церковного діяча і архімандрита монахів Студійського уставу, брата митрополита Андрея Шептицького о. Климентія Шептицького.

«Головним завданням цієї зустрічі було довідатися, що кожна з організацій Львова, області і не тільки планує провести до стоп’ятдесятиріччя Блаженного Климентія Шептицького. І треба визнати, як місто, область, так і громадські організації добре попрацювали і ми вже маємо перелік заходів, який буде поновлюватися, бо бачу, що з часом до цієї дати приєднуються і школи, і різні наукові інституції, тож їх будемо додавати. Думаю, що найголовніше, що ми дійшли висновку, хто чим буде займатися», зазначив синкел у справах монашества у Львівській архиєпархії УГКЦ о. Юстин Бойко.

Упродовж року заходи з відзначення стоп’ятдесятиріччя від дня народження блаженного Климентія Шептицького відбуватимуться в різних сферах:

«Підготовані події охоплюватимуть культурно-мистецьку сферу, освітню, а також науково-дослідницьку. Культурно-мистецьку представлятимуть переважно пленери, виставки, банери, які будуть ілюструвати життєпис Климентія Шептицького. Освітню – це спеціальні уроки, які матимуть на меті ознайомлення із постаттю блаженного Климентія. Натомість, сфера науково-дослідницька буде представлена різними конференціями, які матимуть на меті передовсім зібрати разом в одному місці людей, які займаються дослідженням спадщини Шептицьких, щоб вони між собою познайомилися, обмінялися поглядами, а  опісля їхні дослідження запрезентувати науковому світові. Окреме питання дослідницьке це буде тема братів Шептицьких і єврейського питання», – розповів о. Юстин.

Також у різних єпархіях, містах будуть відбуватися реколекції і Літургії з нагоди дат, які стосуються о. Климентія. І будуть надруковані відповідні образи, медалики.

А невдовзі на ресурсі 150-ліття о. Климентія Шептицького - офіційна сторінка опублікують повний перелік заходів на рік. 

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://velychlviv.com


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next