АКТУАЛЬНО

У Львові відбулася зустріч Батьківської християнської асоціації з міністром освіти і науки

П'ятниця, 10 жовтня 2014, 17:42
8 жовтня 2014 року в приміщенні Школи святої Софії, що у Львові, Батьківська християнська асоціація «Алетея» провела зустріч з міністром освіти і науки Сергієм Квітом. Про це повідомили в Комісії УГКЦ у справах освіти і виховання.

Нова громадська організація «Батьківська християнська асоціація «Алетея» створена у співпраці Комісії освіти і виховання УГКЦ та свідомих батьків, які сповідують християнські цінності.

Представники Асоціації донесли міністру виклики шкільного сьогодення, запропонували провести конструктивні зміни в дошкільній, початковій та середній освіті, а саме: усунути монополії державної освіти в Україні через надання права громадським та релігійним організаціям засновувати навчально-виховні заклади; забезпечити фінансування недержавних закладів, підтримуючи ініціативу «Гроші за дитиною»; надати конкретні пункти змін в дошкільній, початковій та середній освіті і готовність членів Асоціації брати безпосередню участь у діяльності робочих груп для реформування освіти в Україні.

Під час зустрічі з державним посадовцем вдалося погодити конкретні кроки в налагодженні контактів та співпраці для реалізації обговорених напрямків. Донести свою позицію щодо потреби змін в освіті мала можливість і дирекція Школи святої Софії, перед якою постають нові цілі і завдання. Школа запропонувала переформатувати цілі українських шкіл і покласти гуманні цінності в основу навчання.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next