АКТУАЛЬНО

У Львові відбулася зустріч синкелів у справах монашества УГКЦ

П'ятниця, 19 жовтня 2018, 13:36
17-18 жовтня 2018 року у Свято-Іванівській лаврі Студійського уставу у Львові проходили збори синкелів у справах монашества УГКЦ.

Зустріч розпочалася ввечері 17 жовтня Вечірнею у колі монашої спільноти, яку очолив Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор (Возьняк). Участь у зустрічі взяли також Єпископ-помічник Львівської архиєпархії Володимир (Груца) та Екзарх Одеський Михайло (Бубній).

Митрополит Львівський звернувся до монашества зі словом настанови для успішного служіння Богові та людям через особливе пізнання Господньої близькості: «Ми повинні шукати способів, щоб наближатися до Бога, сердечніше Його любити, прославляти, покланятися Йому. Це наше першочергове завдання і відразу до цього питання любові та поваги у наших спільнотах. Відношення настоятелів до осіб спільноти та відношення ченців та черниць між собою. Через розуміння Бога як батька можна глибше пізнати Його любов та відчути глибину прощення гріха.  Це відтак є прикладом стосунку і в спільноті: «Ми завжди оточені нашими ближніми. Ті, що з уряду повинні прикладати зусиль, щоб чинити добро ближнім. Коли необхідно давати зауваження, когось картати – необхідно це чинити з любові».

Після Вечірні продовжилася зустріч синкелів, на якій обговорювали питання стану та розвитку монашого життя у єпархіях УГКЦ в Україні та за кордоном. На з’їзд прибули, зокрема, синкели з Перемишльсько-Варшавської митрополії та єпархії Святого Володимира з Парижа.

В особливий спосіб на зустрічі обговорили питання душпастирства покликань до монашого життя.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.lviv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next