АКТУАЛЬНО

У сестер служебниць у Львові відбулися урочистості

Субота, 28 червня 2014, 16:13
28 червня 2014 року, у свято Співстраждання Матері Божої, в Провінційному домі сестер служебниць у Львові відбулася урочистість, яка об’єднала кілька подій - 80-ліття створення Провінції сестер служебниць в Україні та ювілеї богопосвяченого життя сестер: 75-річчя с. Мирони Склянки та 25-річчя с. Христини Депутат і с. Лукії Скіри. На святкування з’їхалися сестри з різних спільнот, були й наші наймолодші – новички й кандидатка.

Святкування розпочалося Архиєрейською Божественною Літургією, яку відслужив владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ. У проповіді владика роздумував про ті великі діла Божі, які здійснювалися в Провінції в Україні через її членів протягом 80 років: «Таїнство Співстраждання, на честь якого названа ваша Провінція, знаходиться у самому серці таїнства відкуплення людського роду, коли Ісус віддав своє життя як викуп за багатьох. Богородиця, яка вірно стояла під хрестом, співстраждала зі своїм Сином, є співвідкупителькою людського роду і образом Церкви. Відкуплення людського роду надалі відбувається в Церкві. Там, де Церква є стражденною, розп’ятою, бичованою – там далі довершується велике чудо відкуплення. Цього року ми особливо згадуємо тих, хто творив тіло нашої Церкви, співстраждав із розп’ятим Христом, носив рани Ісуса Христа в часи переслідувань і гонінь. 25 років тому настав Великдень для нашої Церкви – вона воскресла».

Владика закликав сестер до готовності співстраждати з народом і Церквою в Києві на Майдані і в Донецьку, у кожному монастирі і обителі.

Після Богослужіння сестри Мирона, Христина та Лукія отримали пам’ятні листівки з нагоди ювілею з благословенням Святішого Отця Франциска. Сестра Боніфатія Дяків, провінційна настоятелька, у своєму привітальному слові до сестер-ювілярок підкреслила, що їх приклад є великою заохотою для молодих сестер, що для Бога варто присвятити своє життя.

Ювілей богопосвяченого життя – це гарна нагода прославляти і дякувати Христові за цінний дар чернечого покликання, а також благати про вірність та витривалість у ньому до кінця. Отож сердечно вітаємо наших сестер Мирону, Христину та Лукію, та бажаємо їм ще більше наповнюватися Божою любов’ю та нести її там, де найбільша потреба!

Прес-служба сестер служебниць

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next