АКТУАЛЬНО

У Львові відбулося чергове засідання літургістів

Четвер, 25 вересня 2014, 16:43
25 вересня відбулося чергове засідання представників Патріаршої літургійної комісії УГКЦ. Захід очолив владика Венедикт (Алексійчук), голова Патріаршої літургійної комісії УГКЦ.

Учасники засідання обговорили головні правила соборного служіння Божественної Літургії для єпископів і священиків та головні вимоги щодо перекладів літургійних текстів, які розробили літургісти. Крім цього, була розглянута також і структура Комісії. Зокрема, владика Венедект запропонував створити Колегію сталих дияконів при Комісії, а також Колегію еклезіархів (церемоніалів). Така структура, на думку єпископа, стане «добрим механізмом виконання рішень Комісії на місцях».

Також було представлено серію буклетів, яка вийшла у світ завдяки старанням представників Комісії за підтримки БФ «Реновабіс». На сторінках буклетів лаконічно і зрозуміло пояснюються окремі частини Літургії, Чину похорону, значення літургійних книг візантійської традиції, свят і богослужіння під час Великого посту. Ці видання  невдовзі поширюватимуть у парафіях.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next