АКТУАЛЬНО

У Львові відбулося ХІІ засідання Катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ

Понеділок, 09 вересня 2013, 13:18
5 вересня 2013 року в приміщенні філософсько-богословського факультету УКУ, що у Львові, відбулося чергове засідання Катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ.

На засіданні були: с. Луїза Цюпа, СНДМ, заступник голови Патріаршої катехитичної комісії УГКЦ, о. Михайло Гарват, голова Катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, о. Андрій Стадницький, заступник голови Катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, д-н Віктор Шпак, виконувач обов’язків секретаря Катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, бр. Юрій Павлиш, референт Катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, а також голови катехитичних комісій.

На початку зустрічі с. Луїза Цюпа, СНДМ, та голови катехитичних комісій докладно розглянули Послання владики Петра (Стасюка) до катехитів УГКЦ з нагоди Дня катехита. Учасники розмірковували над питаннями нової євангелізації в УГКЦ, програми катехуменату для дорослих, Катехизму УГКЦ «Христос – наша Пасха», Катехизму УГКЦ для молоді, Катехитичного конгресу в Римі та участі УГКЦ у ньому. Сестра Луїза ознайомила присутніх із підготовкою до проведення в Україні 4-9 червня 2014 році Катехитичної європейської конференції «Катехитичний супровід новонаверненої особи» та участі в ній Катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ.

Під час засідання о. Михайло Гарват разом із головами єпархіальних катехитичних комісій висловив подяку за віддану працю на катехитичній ниві екс-голові Катехитичної комісії Донецько-Харківського екзархату с. Людмилі Панасюк, СНДМ, та екс-голові Катехитичної комісії Коломийсько-Чернівецької єпархії с. Павлі Бабій, СНДМ. Також було проаналізовано співпрацю та налагодження підтримки в катехитичному служінні між катехитичними комісіями архиєпархій та єпархій з катехитичними комісіями екзархатів і Київської архиєпархії УГКЦ.

Відповідно до затвердженого порядку денного XІІ Засідання КК КГВА УГКЦ, о. Андрій Стадницький представив головам єпархіальних катехитичних комісій стан підготовки до паломництва катехитів з України до Рима, яке відбудеться 27-29 вересня 2013 року.

У ході засідання було обговорено пункти порядку денного: проведення Дня катехита в єпархіях та екзархатах УГКЦ в Україні, проведення 8 жовтня 2013 року конференції «Організація катехитичного служіння у протопресвітеріатах УГКЦ в Україні», встановлення дати проведення семінару для новопризначених директорів катехитичних шкіл, а також змін та доповнень до положень «Про парафіяльну катехитичну школу» та «Про порядок призначення на катехитичне служіння та відкликання з нього», чин благословення дітей кожної останньої неділі місяця.

Важливим елементом засідання було питання організації та планування діяльності КК КГВА УГКЦ на 2014 рік. Члени засідання Катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ висловлювали пропозиції щодо діяльності КК КГВА УГКЦ на 2014 рік, які б поєднувалися з Постановами Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви, затвердженими 22 серпня 2013 року Божого в Патріаршому соборі Воскресіння Христового (м. Київ).

 

Катехитична комісія Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next