АКТУАЛЬНО

У Львові відбувся підсумковий Форум відповідальних людей «Куди, кого ведеш?»

Четвер, 28 листопада 2019, 15:40
Нещодавно у Львові провели підсумковий Форум відповідальних людей «Куди, кого ведеш?», де у форматі дводенних дискусій та практик говорили про лідерів, які творять середовища, та середовища, які творять лідерів.

Організатор події – Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ

Форум відповідальних людей – це платформа для знайомства, комунікації, натхнення та започаткування спільних проєктів для громадських активістів, представників духовенства, волонтерів, студентів, бізнесменів та просто відповідальних людей України.

«Якщо середовище від вас очікує більшого, ви більше зможете досягнути», – звернулася до присутніх спікер Оксана Руда (ПОСД/EDGE) після відкриття форуму.

У перший день заходу учасники мали нагоду взяти участь у дискусії «Лідери, які творять середовища», під час якої спікери – Марта Левченко (координаторка благодійних проєктів для дітей в Україні (м. Чернівці), Ростислав Кулик («Gastroli.ua», м. Львів), Сергій Кривогуз (Всеукраїнський молодіжний центр, м. Київ) та Катерина Бабіч (ГО «Ділові українські жінки», «Міська Кавярна», м. Полтава) – поділилися своїми думками та досвідом.

«Якими були митрополит Андрей Шептицький чи Блаженніший Любомир Гузар? Чому їм вдавалося запалити і повести багатьох? Які особливі риси притаманні справжнім провідникам? Я захоплююсь цими людьми, які з'їхались з усієї України, бо хочуть більше. «Форум Відповідальних Людей» у Львові об'єднує дуже цікавих людей», – поділився своїми враженнями о. Ростислав Пендюк, голова Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ.

Після цього відвідувачі заходу змогли попрацювати в групах. А згодом вони мали нагоду відвідати ІТ-компанію «SoftServe» (вул. Садова, 2д). Тарас Кицмей – президент корпорації – розповів про формування культури та соціальну відповідальність бізнесу. «Наша компанія не може існувати без розвитку людей», – підкреслив він та провів екскурсію офісом компанії. Крім того, для учасників форуму організатори підготували вечірню програму у Вільному театрі «ОКО» (пл. Данила Галицького, 1).

Наступного дня відвідувачі події взяли участь у дискусії «Середовища, які творять лідерів», впродовж якої спікери – Марта Тимченко (УКУ, відділ студентського життя), Андрій Васькович (БФ «Карітас Україна», м. Київ), Ярина Бойчук (Львівська Бізнес Школа, м. Львів), Софія Курман (Львівська обласна державна адміністрація, відділ молодіжної політики) – вважають, що (справді) іноді лідерові простіше зробити самому, аніж навчити члена команди, проте в цьому немає розвитку.

Того дня учасники  форуму також скористалися можливістю попрацювати в групі, а також отримати чимало інформації про діяльність Українського католицького університету.

Нагадаємо, що мета проєкту «Форум відповідальних людей»:  запровадити новий формат зустрічей для молодих людей із різних середовищ, але із спільними цінностями та цілями;  вибудовувати довіру та співпрацю у суспільстві між представниками різних сфер громадськості;  донести основну тезу, що відповідальність – це цінність, яку треба культивувати в кожному з нас;  підвищити рівень обізнаності громадян про цінності та можливості шляхом просвіти та проведення панельних дискусій і практик.

Варто зауважити, що цьогоріч Форуми відповідальних людей пройшли у декількох містах України: Полтаві, Дніпрі, Дрогобичі, Чернівцях та в Червонограді.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next