АКТУАЛЬНО

У Львові відбувся семінар про дітей у медійному світі за участю відомого медіа-експерта

Середа, 05 березня 2014, 15:55
Нещодавно, 27-28 лютого 2014 року, в Українському католицькому університеті, що у Львові, відбувся семінар «Дитина в медіа-світі - можливості та загрози». Вишкіл провела с. Малгожата Вієчковська, педагог, медіа-експерт, автор сайту «Медіаосвіта», яка впродовж 15 років займається питаннями медіаосвіти і проводить численні зустрічі з батьками та вчителями у Польщі та за кордоном.

Варто зазначити, що цей захід відбувся з ініціативи Комісії УГКЦ у справах  освіти і виховання спільно з кафедрою загальної та соціальної педагогіки УКУ.

Участь у семінарі взяли  педагоги, священики, голови єпархіальних Комісій освіти та виховання, сестри служебниці НДМ, директори католицьких шкіл та студенти УКУ. З привітальним та вступним словом до учасників семінару звернулася Світлана Когут, кандидат педагогічних наук, доцент, заступник завідувача кафедри загальної та соціальної педагогіки гуманітарного факультету Українського католицького університету. Під час семінару розглядалися питання впливу ЗМІ на інтелектуальний, моральний розвиток дитини та формування її особистості.

«Сучасні ЗМІ заповнюють весь вільний час наших дітей (90 відсоток дітей щодня оглядають медіа впродовж 4-6 годин), заступаючи батьків у спілкуванні й читанні. Виростаючи біля телевізора або комп’ютера, дитина втрачає безпосередній контакт із батьками. Не менш важливе значення у формуванні дитини мають іграшки, якими вона бавиться. Сучасні іграшки не розвивають наших дітей, а навпаки призводять до їх деградації і містять у собі різноманітні окультні і диявольські символи (Hello Kitty, Monster Hagh та ін.)», - навчала під час семінару с. Малгожата.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next