АКТУАЛЬНО

У Львові відбувся тренінг «Інтегральна екологія: благородна участь у творчих діяннях Бога»

П'ятниця, 02 квітня 2021, 11:01
1 квітня 2021 року у Львові відбувся тренінг «Інтегральна екологія: благородна участь у творчих діяннях Бога».

Подія відбулася під егідою Асоціації богопосвячених осіб УГКЦ та РКЦ.

Серед спікерів були сестра служебниця Андрея Якимець, кандидатка філософських наук за спеціальністю «етика», викладачка кафедри філософії УКУ, Ірина Миронова, голова спільноти «Zero Waste Lviv».

Нещодавно аналогічні семінари відбулися й в інших містах України.

Як розповів отець Роман Лагіш, секретар Асоціації богопосвячених осіб, сьогодні, в умовах світової пандемії, екологічна тематика стала особливо актуальною, адже людина в особливий спосіб усвідомила свою безпомічність перед силами природи: «Я думаю, що Церква, яка покликана бути лідером думки і завжди ставилася з особливим трепетом до створеного світу, зокрема тепер, коли Папа видав нову енцикліку і закликає весь світ і людей доброї волі подивитися по-іншому на все, що Творець нам дав, щоб залишити світ для інших. Бачимо, як у світлі сьогоднішніх катастроф ми виявляємося зовсім немічними.  Тому нормальне ставлення і співіснування на цій планеті є дуже важливими для нас, християн. А з іншого боку, монастирі – це структури, які працюють з багатьма людьми, мають землю, великі приміщення. Тому для нас сумлінне ставлення до природи і  перетворення сміття на ресурс є дуже важливими. Думаю, що коли ми збільшимо свідомість церковних людей, то ми станемо іншими. Триває і рух проти пластикових квітів на цвинтарях. Це показує, що коли до справи беруться богопосвячені спільноти і Церква, то справа однозначно може бути краще виконана».

Сестра Андрея Якимець під час своєї доповіді закцентувала на тому, що богопосвячені особи у своєму щоденному житті практикують аскетизм, убожество, що є також дуже хорошими засобами до свідомого споживання ресурсів нашої планети.

Додамо, що більшість учасників тренінгу мали нагоду долучитися до події онлайн, з огляду на карантинні обмеження.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами https://velychlviv.com


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next