АКТУАЛЬНО

У Львові відкрили VII Екуменічний соціальний тиждень

Понеділок, 29 вересня 2014, 13:24
Сьогодні у Львівській міській раді відбулася прес-конференція з нагоди відкриття VII Екуменічного соціального тижня у Львові «Відповідальність християнина у сучасному суспільстві». Участь у прес-конференції взяли Ігор Тодоров, доктор історичних наук, професор кафедри міжнародних відносин та зовнішньої політики Донецького національного університету, Ірина Подоляк, начальник управління культури Львівської міської ради, Марія Кандиба, координатор VII Екуменічного соціального тижня. Модерувала прес-конференцію Олеся Барчук.

Під час зустрічі відбулася презентація програми соціального форуму та обговорення. Її представила Марія Кандиба. Також координатор 7-го Екуменічного соціального тижня пояснила, чим зумовлена тема заходу: «Цей рік приніс дуже багато змін до нашої країни, і перед нами всіма постало багато викликів. Ми маємо на це відповідно реагувати. Саме тому організатори форуму обрали таку тему як «Відповідальність християнина у сучасному світі». Ми звертаємо зараз увагу на те, що найпершим поштовхом, кроком до того, аби в нашій країні справді була демократія, є кожна людина. Під час Екуменічного соціального тижня увага акцентуватиметься на персональній відповідальності людини, адже кожен з нас приносить щось дуже важливе у розвиток країни, і для того нам потрібно об’єднатися.»

Ірина Подоляк, начальник управління культури Львівської міської ради, відзначила, що від початку свого існування й до сьогодні Екуменічний соціальний тиждень помітно розвинувся й відмітила, що Львів є великою площадкою для ініціатив, які в Україні дуже часто відбуваються вперше.  «Екуменічний соціальний тиждень є тою площадкою, яка допомагає нам мобілізувати залишки чи виробити нові сили для того, аби разом рухати нашу країну вперед. Питання відповідальності на сьогодні – це унікально вибрана тема, це камертон. Очевидно, що організатори відчули, що немає відповідальності десь і колись, є відповідальність персональна, кожного з нас. Я хочу подякувати організаторам, зачинателям цього форуму і також подякувати Церкві. Тому що всі церкви, які є в Україні, показали свою позицію під час тих неоднозначних для християнства подій, які відбувалися.» – зазначила Ірина Подоляк.

Ігор Тодоров, доктор історичних наук, професор кафедри міжнародних відносин та зовнішньої політики Донецького національного університету, зауважив, що Форум, який розпочався, заслуговує всілякої підтримки та поваги: «Тема, яка зазначена у цьому, вже сьомому, тижні – «Відповідальність християнина у сучасному світі» – вона дуже актуальна. Я вважаю, що варто також ще ширше поглянути на це – відповідальність узагалі віруючої людини, бо в нашій країні є дуже вагомий сектор ісламу. це не лише кримські татари, це й мусульмани Донеччини. Там теж є ця особиста відповідальність». Також Ігор Тодоров додав, що нам потрібно більше заходів, які б об’єднували українців незалежно від їхнього віросповідання: «Усі релігії світу побудовані на любові. Ця любов повинна бути не лише на словах, а зреалізована в практичних діях. Те, що робить Український католицький університет, на мій погляд, потребує поглиблення і розширення».

Довідка:

Сьомий Екуменічний соціальний тиждень (ЕСТ) на тему «Відповідальність християнина у сучасному суспільстві» проходитиме у Львові з 29 вересня по 4  жовтня 2014 року. ЕСТ є традиційною подією осені у соціальній сфері, що дає унікальну нагоду для представників різних сфер людської діяльності – церкви, влади, бізнесу, громадського сектору, освіти, зустрітися та спільно подумати над вирішенням болючих проблем сьогодення.

У програмі форуму: міжнародна конференція, фотовиставка, круглий стіл, присвячений відповідальності християнина, презентації книги, круглий стіл для медіа та заходи для соціальних працівників, візити в соціальні організації,  майстер-класи для молоді, виставка-ярмарок соціальних організацій.

Організатори 7-го Екуменічного Соціального Тижня

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next