АКТУАЛЬНО

У Львові відсвяткували День вчителя

Вівторок, 09 жовтня 2012, 15:24
7 жовтня 2012 року, у Міжнародний день вчителя, директори загальноосвітніх шкіл та завідувачі дитячих садочків Сихівського району м. Львова разом із вірними храму Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ молилися під час Божественної Літургії, яку очолив о. Михайло Гарват, голова Катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ. Про це повідомила п. Анна Цюпка із Катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ.

7 жовтня 2012 року, у Міжнародний день вчителя, директори загальноосвітніх шкіл та завідувачі дитячих садочків Сихівського району м. Львова разом  із вірними храму Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ молилися під час Божественної Літургії, яку очолив о. Михайло Гарват, голова Катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ. Про це повідомила п. Анна Цюпка із Катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ.

Під час недільної проповіді о. Михайло  наголосив на важливості в житті дітей вихователів і вчителів, які, «подібно до батьків, стараються робити свій внесок у процес виховання дітей та бути для них гідним прикладом». Крім цього, священнослужитель виголосив катехитичну науку про святе таїнство Хрещення, відповідно до плану проведення парафіяльних катехитичних проповідей про Святі Таїнства в рамках Року Святих Таїнств в УГКЦ.

Наприкінці Літургії о. Юрій Воловецький, голова Комісії освіти та виховання Львівської архиєпархії УГКЦ, нагородив кількох освітян м. Львова Грамотою єпископа-помічника Львівської архиєпархії УГКЦ Венедикта (Алексійчука) за плідну працю. Слова привітання присутнім працівникам освіти та виховання  висловила також с. Христофора Буштин, СНДМ, голова Комісії УГКЦ освіти та виховання. У своєму слові вона наголосила на необхідності тісної співпраці Церкви та школи, адже «обидві сторони піклуються про виховання  дитини». До слів привітання долучився о. Орест Фредина, парох храму Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ.

Варто зазначити, що таке святкування для освітян м. Львова організувала парафія Різдва Пресвятої Богородиці разом із представниками Комісії УГКЦ у справах освіти та виховання і Катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ. Крім того, організатори посприяли тому, щоб усі педагоги отримали «Щоденник християнського вчителя та вихователя». У «Щоденнику», який розробили представники Комісії УГКЦ у справах освіти та виховання, вміщено дані про християнські навчальні заклади в Україні, актуальні для вчителів та учнів інтернет-посилання, контакти освітянських та церковних установ та ін. Особливістю видання є наявність інформації про відпустові місця України, що значно допоможе вчителям у плануванні та організації прощ і поїздок.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next