АКТУАЛЬНО

У Львові відзначать 80-ліття з’їзду «Українська молодь – Христові»

П'ятниця, 01 листопада 2013, 14:06
3 листопада у Львові святкуватимуть 80-ліття з’їзду «Українська молодь – Христові», який 1933 року організував митрополит Андрей (Шептицький).

Про це повідомив сьогодні, 1 листопада, у день смерті митрополита Андрея (Шептицького), під час проповіді в Патріаршому соборі Воскресіння Христового Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук).

«Коли Європа перебувала в полоні різних агресивних тоталітарних ідеологій, коли на теренах Центральної, Південної та Східної України лютувала голодна смерть, митрополит Андрей Шептицький скликає українську молодь, щоб відкрити її до життя. І єдиним Життям і Майбутністю є Ісус Христос. Тому той з’їзд так і називався «Українська молодь – Христові». Цей дух і заклик митрополита живе й сьогодні», - наголосив Предстоятель.

Метою святкування 80-ліття з’їзду є не лише відзначити ювілей, а й пригадати ідеї та настанови митрополита Андрея, справжнього велетня духу та провідника нашого народу, а також згуртуватися у молитві, пише Інтернет-видання «Дивен світ».

Також на сайті цього видання можна більш детально дізнатися про програму святкувань.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next