АКТУАЛЬНО

У Львові з нагоди 100-річчя отця Василя Зінька, ЧСВВ, вийшла книжка «Робітник на Господніх жнивах»

Середа, 16 лютого 2022, 12:33
15 лютого виповнилося 100 років з дня народження отця Василя Зінька, ЧСВВ, ієромонаха-василіанина, публіциста, вченого, відомого місіонера. З цієї нагоди у Львові презентували книжку «Робітник на Господніх жнивах», яка вийшла друком у видавництві «Місіонер».

Спочатку в церкві Святого Андрія у Львові було відслужено святкову Божественну Літургію, яку очолив протоігумен отців василіан Йоан Школик, ЧСВВ, у співслужінні з парохом храму о. Михайлом Лучківим, ЧСВВ. Опісля відбулася презентація книжки про отця Василя «Робітник на Господніх жнивах», яку упорядкувала журналістка Уляна Стеців-Тимчук.

У презентації взяли участь отці василіани, сестри різних згромаджень, викладачі вищих навчальних закладів міста Львова та духовні діти отця Василя Зінька.

«Дуже хочеться, щоб більше людей дізналося про життєвий подвиг отця Василя, - розповідає упорядниця книги п. Уляна, - адже він все своє життя віддав на службу Богові та Україні. Творчий, викладацький  і місіонерський розмах праці цього священника гідний подиву. А його скромність і монаший аскетизм – це окрема тема».

Книжка ілюстрована фотографіями та розповідає про три етапи життя священника: в Україні та еміграції та після повернення на рідну землю. Видання містить також спогади, відгуки та бібліографію.

Пресслужба парафії Святого Андрія у Львові

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next