АКТУАЛЬНО

У Львові заклали символічну капсулу на місці спорудження пам'ятника-меморіалу Героям Небесної сотні

П'ятниця, 20 квітня 2018, 11:14
Споруджуватимуть меморіал за проектом переможців Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу на кращу концепцію громадського простору з вшанування пам’яті Героїв Небесної сотні у місті Львові.

Перемогу на конкурсі здобув авторський колектив зі Львова: Андрій Лесюк, Марія Яструбчак, Христина Пундак. Митці отримали 90 тис. гривень і можливість реалізувати свій проект.

За їхнім задумом, меморіал складатиметься з двох частин: площі зі стелою на верхній терасі та з пішохідного моста між пагорбами вздовж вул. Кривоноса. Він виводитиме на терасу з боку вул. Замкова, де буде створено площу і стелу, присвячену Героям Небесної сотні.

На мості запропонували встановити накриття, вироблене зі спеціальної сталі. На даху цього накриття будуть вирізані імена Героїв Небесної сотні, крізь які в дощову погоду стікатиме вода, що, символізуватиме «вічні сльози» за загиблими, а в сонячну погоду ці літери мають підсвічуватися природним світлом.

Відповідно до архітектурного проекту, на мості також будуть розташовані п’ять плит, що символізують п’ять днів, в які загинуло найбільша кількість людей під час Революції гідності, а також є символом барикад і щитів, котрі були невід’ємною складовою тих подій. На меморіальній площі буде встановлена спеціальна стела.

Основний матеріал проекту – кортен, який з часом змінює свою фактуру і має особливу символічність боротьби та вогню.  Меморіал наповнено злаковими рослинами, які нагадують колоски пшениці, що є символом українського народу.

Концепція проекту – це створення мінімалістичного простору, який передає дух сучасності та увіковічує пам’ять Героїв Небесної сотні.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.velychlviv.com


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next