АКТУАЛЬНО

У Львові журналістам розкажуть про важливість розвитку душпастирства тверезості

Вівторок, 16 жовтня 2012, 16:08
17 жовтня 2012 року в рамках зустрічі Руху тверезості з нагоди відзначення 6-ї річниці заснування підкомісії УГКЦ «За тверезість життя» відбудеться прес-конференція, під час якої представники Церкви розкажуть про важливість розвитку душпастирства тверезості в контексті служіння УГКЦ в українському суспільстві.
17 жовтня 2012 року в рамках зустрічі Руху тверезості з нагоди відзначення 6-ї річниці заснування підкомісії УГКЦ «За тверезість життя» відбудеться прес-конференція, під час якої  представники Церкви розкажуть про важливість розвитку душпастирства тверезості в контексті служіння УГКЦ в українському суспільстві. Прес-конференція розпочнеться об 11.00 в конференц-залі філософсько-богословського факультету Українського католицького університету, що у Львові (вул. Хуторівка, 35а). Участь у заході візьмуть: о. д-р Андрій Логін, голова Комісії УГКЦ душпастирства охорони здоров’я, о. Петро Рак, керівник Відділу комісій Патріаршої курії УГКЦ у м. Львові, о. Юрій Дрізд, голова підкомісії УГКЦ «За тверезість життя» Львівської архиєпархії, о. Василь Сліпчук, голова Комісії УГКЦ душпастирства охорони здоров’я Тернопільсько-Зборівської архиєпархії. «Шість років тому новостворена структура УГКЦ – підкомісія «За тверезість життя», не мала досвіду духовної опіки над алкозалежними та допомоги їм та їхнім родичам, а також роботи з дітьми, які виростають у сім’ях алкозалежних. Та сьогодні ці питання вже розглядаються на професійному рівні, адже ми набули досвіду, частково перейнявши його від Римо-Католицької Церкви», - прокоментував о. Андрій Логін, голова Комісії УГКЦ душпастирства охорони здоров’я. Як розповів о. Андрій, особливістю роботи підкомісії є те, що її представники турбуються не лише про алкозалежних, а і про всіх молодих людей, яких вчать плекати чесноту тверезості, щоб «вони йшли в доросле життя, не потрапляючи в пастку алкоголю». «Сьогодні зацікавлення Золотими книгами тверезості, які є духовною зброєю проти гріха пияцтва та великою поміччю для визволення з хвороби алкогольного узалежнення, зростає. Статистика свідчить, що торік в УГКЦ було зареєстровано 75 Золотих книг тверезості, а цього року їх є вже близько 200», - зазначив голова Комісії УГКЦ душпастирства охорони здоров’я. Відомо також, що в УГКЦ створено чотири консультативно-просвітницькі центри: вони знаходяться в Західній Україні (у Львові, Стрию, Тернополі та Івано-Франківську) для алкозалежних та їхніх родин. «Я вдячний Богу за ці роки роботи підкомісії «За тверезість життя», адже  усвідомлюю, що наша праця потрібна не лише залежним людям, а і їхнім сім’ям. Нам важливо, щоб людина не лише усвідомлювала свій упадок, а вийшовши із залежності, поширювала Царство Боже на землі», - сказав о. Андрій Логін, голова Комісії УГКЦ душпастирства охорони здоров’я. Відразу після спілкування із журналістами розпочнеться зустріч Руху тверезості з метою вдосконалення стратегій розвитку душпастирства.  

Департамент інформації УГКЦ

  Довідка У жовтні 2006 року на 32-й сесії Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ було прийнято рішення про створення між'єпархіальної підкомісії «За тверезість життя» у складі Комісії у справах душпастирства охорони здоров’я УГКЦ. Між'єпархіальна підкомісія «За тверезість життя» УГКЦ у складі митрополичої/між'єпархіальної Комісії у справах душпастирства охорони здоров’я УГКЦ є складовою частиною Патріаршої курії, яка є носієм виконавчої влади від імені Глави УГКЦ. Підкомісія «За тверезість життя» є однією структурою серед інших церковних комісій митрополичого/між'єпархіального рівня, завданням яких є втілювати в життя рішення та постанови, котрі були прийняті на Синодах і Соборах УГКЦ. Підкомісія «За тверезість життя» відповідає за виконання завдань, що стосуються її повноважень, а також може пропонувати для розгляду законодавчої влади проекти різних рішень. У межах Києво-Галицької митрополії УГКЦ підкомісія «За тверезість життя» співпрацює з головами єпархіальних підкомісій «За тверезість життя», які призначені з благословення місцевого єпископа та реалізовують програми, розроблені на між'єпархіальному рівні.

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next