АКТУАЛЬНО

У Львові зустрілися cестри cлужебниці, настоятельки провінції Співстраждання Матері Божої в Україні

Понеділок, 23 жовтня 2017, 13:21
20-21 жовтня 2017 року в провінційному домі Благовіщення Божої Матері у Львові відбулася зустріч настоятельок провінції, у якій взяли участь сестри зі спільнот України, Казахстану, Великобританії та Бельгії.

Також на зустрічі були: с. Софія Лебедович, генеральна настоятелька, і провінційні настоятельки с. Христина Сиротинська з Канади, с. Наталія Маціна з Польщі та с. Мартина Кмита з Сербії.

20 жовтня Божественну Літургію відслужив о. Ілля Мамчак, ігумен Свято-Успенської Унівської лаври. У своїй проповіді отець Ілля поділився думками про головне монаше покликання - шукати Христа, щоб вже тут, на землі, відчути передсмак неба.

Після Літургії с. Емілія Вандич, заступниця провінційної настоятельки, від усіх сестер провінції Співстраждання Матері Божої привітала генеральну настоятельку з покликанням до нового служіння в проводі Згромадження, запевнивши про молитву та співпрацю.

Під час першої зустрічі генеральна настоятелька підкреслила, що метою цієї зустрічі є роздумати і відповісти на запитання: де і як повинно світити наше богопосвячене життя як сестер служебниць? Сестра Софія заохотила сестер просити про світло Святого Духа, щоб побачити і відповісти на виклики сучасного світу.

Під час конференції о. Ілля поділився із сестрами деякими думками з послання митрополита Андрея Шептицького «До тих, які живуть за євангельськими радами». Після цієї зустрічі сестри мали нагоду молитовної застанови.

По завершенні обіду сестри зустрілися в малих групах і обговорили питання: як і де повинні світити як сестри служебниці?

21 жовтня Божественну Літургію відслужив о. Андрій Платош, СДБ. У своїй проповіді отець Андрій роздумував над покликанням митаря Леві та поділився думками святого Венедикта про те, яким повинен бути настоятель. Відтак під проводом генеральної настоятельки сестри мали нагоду глибше роздумати про головні аспекти харизми сестер служебниць сьогодні, яка продовжується через виховання, опіку над хворими та дбання про красу Божих храмів.

Заохочені спільним перебуванням, діленням, молитвою, сестри настоятельки повернулися до своїх спільнот, щоб надалі служити Богові, Церкві та народові там, де найбільша потреба.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ssmi-ua.org

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next