АКТУАЛЬНО

У Львівській архиєпархії вшанували роковини канонізації святого Йосафата

Середа, 12 квітня 2017, 14:32
11 квітня 2017 року, у Страсний вівторок, у Львівській архиєпархії УГКЦ відбулося урочисте вшанування 150-ї річниці канонізації святого Йосафата.

З нагоди річниці в архикатедральному соборі Святого Юра (м. Львів, пл. Святого Юра, 5) було відслужено Акафіст до святого священномученика Йосафата. Очолив моління настоятель собору митрофорний протоієрей Роман Кравчик. До молитви долучилися вірні, парафіяни храму, а також монашество Чину святого Василія Великого.

Пізніше в Національному музеї імені митрополита Андрея (м. Львів, просп. Свободи, 15) відбулася виставка ікон, присвячена святому Йосафату.

Опісля вшанування роковин канонізації святого продовжилися вечором пам’яті у Львівській обласній філармонії (м. Львів, вул. Чайковського, 20). Участь у вечорі взяв владика Ігор, Архиєпископ та Митрополит Львівський, що звернувся до присутніх із духовним словом про святого Йосафата, а також владика Володимир, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії.

Гості вечора мали нагоду почути кантату Джеймса МакМіллана для хору і струнного оркестру «Сім слів Христа на Хресті» у виконанні солістів, хору та оркестру Заслуженої академічної капели України «Трембіта» під батутою Сергія Якобчука.

Організатори урочистого вшанування роковин канонізації святого Йосафата – Львівська архиєпархія УГКЦ, Національний музей у Львові імені митрополита Андрея Шептицького, Фонд Короля Данила та Фундація «Андрей». Сценографія вечора пам’яті Народного художника України Мирослава Отковича. Автор проекту – Михайло Перун.

www.ugcc.lviv.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next