АКТУАЛЬНО

У Львівській семінарії провели зустріч із представниками Руху «Фазенда Надії» з Німеччини

Четвер, 06 березня 2014, 12:30
У рамках Суспільних днів УГКЦ, які ініціює Комісія УГКЦ «Справедливість і мир», 5 березня 2014 року відбулася відкрита зустріч у Львівській духовній семінарії з представниками Руху «Фазенда Надії» з Німеччини на тему «Відповідальність як суспільна чеснота».

Фолькер Дорнхайм і Марк Мюллер були гостями зустрічі, на якій представили історію та діяльність міжнародного руху, що у своїй діяльності спрямований на лікування та реабілітацію узалежнених людей від алкоголізму, куріння, інтернету, наркоманії та інших шкідливих і згубних впливів. Також поділилися особистим досвідом роботи в цій ділянці.

«Відповідальність змінює людину, надає сенсу її життю. Вона є часто плодом довіри з боку іншого і спрямована на інших. Відповідальність також відкриває перспективу для особи, спільноти та суспільства загалом», - зазначив, зокрема, Марк Мюллер.

Семінарійна спільнота, представниками якої були головно члени Руху за визволення людини від залежності, поділилися досвідом своєї праці в Україні. Проблеми, практичні кроки, напрямки і підходи в допомозі узалежненим – стали частиною подальшого обговорення на зустрічі.

А Фолькер Дорнхайм поділився досвідом практичної допомоги узалежненим на прикладі діяльності Руху «Фазенда Надії» у Німеччині. Він, зокрема, зазначив, що в основі їхньої праці є практичне втілення Слова Божого в щоденному житті. «Жити разом, любити ближнього таким, який він є, підтримувати, дружити та залишатися відповідальним, небайдужим – це головний принцип, який відкриває двері для надії навіть тим, хто її втратив», - нагодосив німецький гість.

Відкрита зустріч у Львівській духовній семінарії стала також і черговою спільною зустріччю щодо обміну досвідом, пошуку спільних рішень у діяльності для підтримки та допомоги узалежненим, співпраці у формуванні, вихованні та роботі важливих для суспільства спільнот, якими є «Фазенда Надії» та семінарійний Рух за визволення людини від залежності.

Довідка:

«Фазенда Надії» – це рух осіб, які у своїй діяльності спрямовані на лікування та реабілітацію узалежнених людей від алкоголізму та наркоманії! Спільнота була заснована більше ніж 20 років тому отцем Хансом Стапелем та Нелсоном Джованеллі. Базовим елементом цього руху є любов до ближнього. Узалежнені від наркотиків та алкоголю люди, об’єднуючись у спільноту, під духовним проводом та взаємною підтримкою, долають проблеми узалежнення та відкривають перспективу надії та нового майбутнього, базованого на житті людини з Богом.

В основі діяльності «Фазенди Надії» є праця над відновлення узалежненими зруйнованої системи цінностей. Без цього одужання є неможливе. Відновити її не можна без звернення до Бога. «Фазенда Надії» офіційно визнана Святим Престолом. Один із засновників «Фазенди Надії» о. Ханс Стапель свого часу охарактеризував діяльність руху так: «Фазенди мають своєю основою і фундаментом безкоштовну любов, яка походить від Бога. Ми відчуваємо дедалі більше і більше викликів донести це життя там, де Ісус страждає в дуже багатьох людях. Ми хочемо йти у світ і підкорювати серця для Бога».

Сьогодні Фазенда нараховує близько 90 центрів реабілітації та є присутньою в Бразилії, Парагваї, Аргентині, Мексиці, Уругваї, Філіппінах, Мозамбіку, Німеччині, Швейцарії та Італії.

Інформаційна служба Комісії УГКЦ «Справедливість і мир»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next