АКТУАЛЬНО

У Любарі провели Велику коляду Житомирського протопресвітерства

Вівторок, 13 січня 2015, 06:34
10 січня в селищі Любар відбулася Велика коляда Житомирського протопресвітерства. Подія пройшла за сприяння молодіжної комісії Київської архиєпархії, а також органів місцевого самоврядування, зокрема Ірини Анатолівної, виконувача обов’язки голови селищної ради. У ній взяли участь вертепи з Бердичева, Жежелева Вакуленчука, Великих Коровенець.

Дійство відбувалося на центральній площі, біля святкової ялинки. З уст дітей лунала різдвяна коляда, яка захоплювала подих тих, хто її слухав, і змушувала зупинитися тих, хто проходив повз. Серед  учасників вертепу були й діти із вродженими вадами розвитку. Своїми колядками маленькі українці прославляли новонародженого Ісусика та просили в Нього всіх ласк, щедрот і благословення для нашої України.

По закінченні коляди дітей чекала приємна несподіванка – гарячий чай з різноманітними смаколиками в місцевому кафе. Опісля вони вирушили на екскурсію до історичної пам’ятки Любара - Василіанського монастиря XVII ст. (зраз місцевий ліцей), дізналися його історію, те, чим  займалися монахи, крім молитви, про одну з кращих друкарень того часу (розташована поряд із монастирем).

Перед поверненням до своїх домівок діти з колядою відвідали каплицю Всіх святих українського народу. Настоятель парафії о. Степан Вавричин подякував колядникам та отцям за такий приємний візит на Любарську землю.

Прес-служба Житомирського протопресвітерства

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next