АКТУАЛЬНО

У Любліні відзначатимуть 300-літній ювілей семінарії

Вівторок, 11 листопада 2014, 11:46
Греко-католицькі випускники зустрінуться у Люблінській митрополичій семінарії (Польща) з нагоди святкування її 300-літнього ювілею.

«Ця унікальна ювілейна зустріч буде нагодою для ще більшої відкритості на різні традиції в одній Церкві та вдячності за наступні покоління греко-католицьких випускників Люблінської семінарії, котрі розкидані по всьому світу», - зазначає о. Стефан Батрух (ЛКУ).

У середу, 12 листопада 2014 року, у приміщенні Люблінської митрополичої семінарії відбудеться зустріч греко-католицьких випускників, котрі, за словами о. Стефана, протягом останніх 50 років готувалися до священства «в цьому особливому домі, який є місцем зустрічі Східної і Західної традицій».

О 16:00 (17.00 – за київським часом) у приміщенні семінарійного храму буде виголошено доповіді, які з різних точок зору відкриють красу співіснування двох обрядів і народів: польського та українського.

Основною частиною святкування буде Архиєрейська Божественна Літургія Івана Златоустого, яка розпочнеться о 17.30 (18.30 – за київським часом). Молитву очолять Глава Греко-Католицької Церкви в Польщі – владика Іван Мартиняк, Архиєпископ і Митрополит Перемишльсько-Варшавський, владика Станіслав Будзик, Архиєпископ і Митрополит Люблінський.

«Через заступництво св. Йосафата Кунцевича ми молитимемося за спокій та примирення між українським і польським народами», - зазначає о. Стефан.

Дивитись онлайн трансляцію можна за цим посиланням.

Повідомила Іванна Рижан

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next