АКТУАЛЬНО

У Любші на Жидачівщині молитовно відсвяткували 125-літній ювілей храму

Вівторок, 19 вересня 2017, 15:30
У неділю, 17 вересня 2017 року, владика Богдан (Манишин), Єпископ-помічник Стрийської єпархії, відвідав с. Любша Жидачівського району, де з нагоди 125-річчя місцевого храму Святого Симеона Стовпника очолив Архиєрейську Божественну Літургію. Біля воріт храму єпископа зустрічали парафіяни разом з адміністратором парафії о. Йосифом Яремчуком.

Під час Богослужіння, роздумуючи над євангельським уривком про дві найбільші заповіді любові, єпископ наголосив: «Бог є любов і Він хоче, щоб і ми були, як Він. Тому Господь залишив нам ці заповіді, щоб ми перебували в любові, перебували в Богові, бо Він є джерелом любові. І сьогодні, кажучи нам про дві головні заповіді любові, Ісус закликає нас зробити подорож всередину самих себе, побачити себе у правді».

«Минуло 125 років. Хоча в ті роки кам’яний храм збудувати було важко, ті, хто це робив, – зробили це з любов’ю до Бога і до нас. Вони були людьми великої віри, бо змогли подолати перешкоди і побудувати величавий храм. І до другого пришестя Христа в цьому храмі буде лунати молитва і вірні пам’ятатимуть про те, що вони зробили для майбутніх поколінь, щоб тут, у храмі, усі вчилися любити Бога і любити одне одного», – сказав єпископ.

На завершення Літургії владика Богдан привітав усіх парафіян з ювілеєм храму, висловив подяку за жертовність і свідчення християнської любові на славу Божу, добро парафіяльної спільноти та всієї Христової Церкви. Активні парафіяни та жертводавці отримали з рук єпископа подячні грамоти.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.stryi.ugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next