АКТУАЛЬНО

У Люрді відбувся семінар-форум священників на тему «Сопричастя: Церква, родина, спільноти»

Понеділок, 21 жовтня 2019, 11:42
Напередодні щорічної прощі українців Західної Європи священники з Франції, Бельгії, Німеччини, Іспанії, Великобританії, Швейцарії, США та України зібралися у Марійському паломницькому центрі у Люрді для участі у форумі.

Цьогорічною темою Форуму є сопричастя у різних вимірах: глобальному, міжцерковному, внутрішньо-церковному та локальному.

Першим виступив владика Теодор Мартинюк, єпископ-помічник Тернопільський, з доповіддю про блаженного преподобного мученика Климентія Шептицького в контексті сопричастя міжцерковного та внутрішньоцерковного. 

У другій частині зустрічі священників Західної Європи у Люрді сопричастя розглядалося у глобальному вимірі. Владика Андрій Рабій, єпископ-помічник Філадельфійської архиєпархії, зачитав доповідь владики Бориса Ґудзяка, у якій митрополит пояснив глобальне сопричастя на прикладі блаженного Омеляна Ковча, «пароха Майданека», який загинув в однойменному концентраційному таборі у липні 1944 року.

Врешті, сопричастя було розглянуто на родинному та спільнотному рівні. Сестра Любомира Надич, СНДМ, виступила з доповіддю про блаженну Йосафату Гордашевську і її приклад служіння у сопричасті з ближніми.

Під час семінару священники також мали можливість почути про діяльність Пасторально-міграційного відділу (ПМВ) УГКЦ від владики Йосифа Міляна та отця Віталія Храбартина, а також про душпастирство УГКЦ у США від владики Андрія Рабія, єпископа-помічника Філадельфійської архиєпархії, отців Стефана Білика та Івана Турика.

Служба комунікації єпархії Святого Володимира Великого


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next