АКТУАЛЬНО

У місті К’ямпо відбулася українська проща до Люрдської Богородиці

Вівторок, 20 березня 2018, 12:31
Щороку, у четверту неділю посту, в Італії, у регіоні Венето, у містечку К’ямпо, відбувається українська проща до Люрдської Богородиці, яка є під опікою Братів Менших.

Цього року на запрошення о. Василя Кешенюка, душпастиря українських громад у м. Віченца та Басано дел Грапа, прибув владика Діонісій (Ляхович). Архиєрейську Божественну Літургію співслужили о. Василь Кешенюк, о. Августин Баб’як з Тренто, о. Ігор Боярський з Падови та о. Володимир Медвід з Католіка. Прибули приблизно 650 паломників з Віченци та околиць, Тренто і Болцано, з Падови та Католіка.

Апостольський візитатор побудував проповідь на основі недільної Євангелії, в якій ідеться про випадок, коли апостоли не змогли  вигнати злого духа з хлопця, хоча Ісус обрав їх для того, щоб проповідувати і виганяти нечистих духів. Ісус обурюється і каже: «Маловіри! Доки буду вас терпіти?» З одного боку - мала віра апостолів, а іншого - драматична картина з хлопцем, опанованим нечистим духом.

Ісус починає лагідно розмовляти з батьком дитини, відкриваючи його серце, допомагаючи йому в розмові... Питає його, коли це сталося. «З дитинства, - відповідає батько і просить Ісуса: - Якщо можеш, поможи нам». Ісус відповідає, що все можливо тому, хто вірує! І батько в сльозах каже: «Вірую, поможи моєму невірству!»

Проповідник пристосовує цю євангельську картину до сучасної культури, яка позначається загальною апостазією, відходом від віри, глухістю на голос Божий. Отже, треба відкрити вуха, щоб послухати, щоб відчути Божу присутність. І всяке добре давання з висоти походить. З висоти походить те, що ми - діти Божі, що маємо Отця на небі, що Бог нас любить. Сьогодні у світі брак віри, загальна апостазія. Немає вуха, щоб послухати, бо всюди гамір. Сучасна людина не здатна до мовчанки, і не може стерпіти мовчанку. Навіть у лісі ставить навушники, щоб  гриміла металева музика. Сучасна людина не знає, куди йти, втратила орієнтацію, загубила вічні цінності, загубила правду, а її заступила брехнею.

Після Літургії архиєрей уділив благословення кожному паломнику, і проща завершилася молитвою на Хресній дорозі.

Прес-служба УГКЦ в Італії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next