АКТУАЛЬНО

У Міжнародний день рідної мови в УКУ представлять виставку і проведуть публічну дискусію

П'ятниця, 08 лютого 2019, 12:30
Дедлайн, фідбек, нетворкінг, фандрайзинг, коуч, спікер, стартап, лайфхак, челедж, барбершоп, пейпас, кешбек, флет вайт – це лише дещиця з тих англіцизмів, які сьогодні проникають в українську мову. Як реагувати на сучасні виклики, але водночас не втратити самобутності рідної мови? Чи можна бути модними і сучасними, не зловживаючи запозиченнями з інших мов?

Над цими питаннями представники Українського католицького університету запрошують поміркувати 21 лютого 2019 року, у Міжнародний день рідної мови, у Центрі імені Митрополита Андрея Шептицького.

У програмі: відкриття виставки рекламних вивісок із фотоколекції Роксоляни Тим’як-Лончини (фотохудожниця з Чикаго, США); виступ Михайла Свистуна, засновника майданчика для перекладу запозичених слів «Словотвір» (org.ua); студентська конференція «Іншомовні слова в мовному ландшафті Львова»; коментарі запрошених маркетологів, рестораторів і представників закладів харчування Львова; експертна оцінка філологів і перекладачів; обговорення; кавоперекус.

Гості та експерти: директор Центру митрополита Андрея Шептицького Олег Яськів, доцент кафедри філології УКУ Олена Синчак, доцент кафедри філології УКУ Наталія Цісар, директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Ірина Ключковська та інші.

Організатори дискусії – Центр імені Митрополита Андрея Шептицького, Гуманітарний факультет і Кафедра філології УКУ запрошують долучатися до події всіх, хто цікавиться питаннями культури мови, а також тих, хто займається мовним оформленням міського простору.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ucu.edu.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next