АКТУАЛЬНО

У м. Евора розпочався духовно-формаційний семінар для священиків УГКЦ, які душпастирюють на теренах Португалії

П'ятниця, 26 травня 2017, 12:40
У португальському місті Евора розпочався духовно-формаційний семінар для священиків УГКЦ, які душпастирюють на теренах Португалії, на тему «Душпастирство сімей в умовах новітньої міграції в Європі». Семінар проводить ПМВ за ініціативою Капеланії УГКЦ в Португалії.

На початку із вступним словом до священиків звернувся голова ПМВ владика Йосиф (Мілян). «Я тішуся, що ви зростаєте − ви самі ініціювали проведення духовно-формаційного семінару. Ви хотіли зустрітися, щоб підкріпити себе як душпастирів, щоб краще послужити нашим людям. І я вітаю вашу ініціативу − усіх, хто до неї у будь-який спосіб долучився», − звернувся до учасників семінару владика Йосиф. 

Він відзначив, що тема зустрічі не випадкова. «Міграція дуже тісно пов’язана з проблемою подружжя. Ідеться про дітей, які залишаються без батьків, про розбиті подружжя, про розлучення. Вимірів дуже багато. Я вже не говорю про новітні загрози, про створення псевдорелігійних впливів і про секуляризаційні впливи на родину, − сказав голова ПМВ. − У вашому душпастирському служінні ви зіштовхуєтеся з проблемами подружжя, зокрема у сповідях, і про це варто поговорити в нашому священичому колі та розв’язати наявні проблеми. Мусимо також поговорити про катехизацію родин на міграції і євангелізацію». 

Владика Йосиф також відзначив, що учасники семінару візьмуть участь у прощі українців із Західної та Центральної Європи до Фатіми з нагоди 100-ліття об’явлення Богородиці, яка відбудеться 28 травня. «Цього року очі всіх католиків спрямовані на Фатіму. Ми теж скористаємо з цього ювілею Фатімського об’явлення. Я тішуся, що ми матимемо прощу до Фатіми і нагоду молитися в цьому святому місці», − відзначив голова ПМВ.

У свою чергу секретар ПМВ о. Андрій Гах представив програму духовно-формаційного семінару. Він відзначив, що в рамках семінару учасники розглядатимуть богословсько-духовний аспект християнського подружжя; канонічні аспекти служіння Святого Таїнства Подружжя на території, де немає ієрархічних структур УГКЦ; застосування Уставу богослужінь УГКЦ священиками в умовах міграції; питання катехизації та євангелізація дітей, молоді і дорослих та ін. 

«Ми вже сьомий рік проводимо семінари для підвищення кваліфікації наших священиків, які душпастирюють на місійних теренах. Але це вперше виїзний семінар за кордоном. Сподіваємося, він буде корисний для наших священиків на місіях. Це вияв того, що Церква цікавиться вами, що ви не є кинуті, не є самі. Ми також хочемо почути вас, ваші проблеми і переживаня», − звернувся до присутніх о. Андрій Гах. 

pmv.ugcc.org.ua

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next