АКТУАЛЬНО

У м. Прудентополіс (Бразилія) презентували Катехизм «Христос – наша Пасха» у перекладі португальською мовою

П'ятниця, 09 січня 2015, 13:51
4 січня 2015 року вірні УГКЦ Бразилії отримали Катехизм «Христос – наша Пасха» португальською мовою.

Владика Мирон (Мазур), Єпарх новоствореної єпархії Непорочного Зачаття, у своєму слові коротко представив мету і завдання Катехизму та його важливість, як для життя кожного християнина, так й для життя парафіяльних спільнот вірних греко-католицької Церкви у Бразилії. Представлення відбувалося у контексті єпархіального катехитичного курсу, що триває 2-9 січня 2015 року. Учасниками катехитичного вишколу є 106 катехитів із різних парафій митрополії. Під час курсу особливу увагу присвячено Катехизму, щоб катехити, ознайомившись із його змістом зрозумілою їм мовою, могли його втілювати у своє життя та передавати з радістю і ентузіазмом тим, до кого Церква їх посилає навчати й виховувати у вірі.

У представленні Катехизму брала участь с. Луїза Цюпа, СНДМ, заступник голови Патріаршої катехитичної комісії. Сестра Луїза у своєму слові подякувала о. Сотеру Шіллєру, ЧСВВ, за всю старанність, пильність і щиру співпрацю з комітетом із написання Катехизму (який за дорученням Синоду Єпископів відповідає за всі переклади Катехизму) та всім, хто був залучений до цієї дуже важливої та потрібної праці. Це перший переклад Катехизму «Христос ‑ наша Пасха», який Церква подарувала вірним. Сестра Луїза заохотила катехитів до пильного вивчення та засвоєння Катехизму: «…Це наш і для нас Катехизм. Хай це допоможе нам у пізнанні нашої віри і християнської східної традиції та скріпить нас у єдності з усією Церквою».

Голова єпархіальної катехитичної комісії о. Діонісій Горбуш, ЧСВВ, вручив с. Луїзі Цюпі, СНДМ, три примірники Катехизму, щоб передати їх, як вияв щирої вдячності, Блаженнішому Патріарху Святославу, владиці Петру Стасюку (голові Патріаршої катехитичної комісії) та до архіву Комісії.

5 січня у м. Прудентополісі (Бразилія) відбулася зустріч с. Луїзи Цюпи з працівниками Єпархіальної катехитичної комісії та викладачами катехитичних курсів. На цій зустрічі с. Луїза поінформувала про працю Патріаршої катехитичної комісії, особливо про роботу над документами щодо Інструкції про Причастя немовлят і дітей та над Катехизмом для молоді; теж триває створення підручників згідно Програми катехуменату; та запросила до плідної співпраці над втіленням вище згаданих доручень Синоду для добра і розвитку катехитичного служіння у нашій Церкві. Також повідомила про підготовку конференції про катехуменат в УГКЦ та засідання голів єпархіальних катехитичних комісій, які відбудуться у Львові 20-22 серпня 2015 року. На засіданні, зокрема, буде обговорена справа перегляду катехитичних програм в УГКЦ та їх узгодження з Катехизмом «Христос - наша Пасха».

Єпархіальна катехитична комісія новоствореної єпархії Непорочного Зачаття опрацьовує план представлення Катехизму у парафіях Бразилії, щоб якнайкраще донести до вірних скарб віровчительного документа, що сприятиме втіленню стратегії УГКЦ «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом». Хай у цьому допоможе нам Господь Ісус, наш Спаситель і Учитель, а Пресвята Богородиця провадить нас шляху пізнання Христової науку у світлі нашої східної християнської ідентичності.

Інформацію подала с. Луїза Цюпа, СНДМ,
заступник голови Патріаршої катехитичної комісії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next