АКТУАЛЬНО

У Мадриді (Іспанія) відбулася формаційна зустріч для катехитів УГКЦ

Середа, 02 грудня 2015, 17:53
З 27 по 29 листопада в парафії Благовіщення Пресвятої Богородиці УГКЦ, що в Мадриді (Іспанія), проводилися формаційні зустрічі для катехитів УГКЦ. Ці заходи відбулися з благословення владики Діонізія, візитатора для українців в Іспанії та Італії, на запрошення о. Івана Липки з ініціативи с. Луїзи Цюпи, СНДМ, директора КПІ УКУ, заступника голови Патріаршої катехитичної комісії УГКЦ,та Назара Дуди, координатора катехитичних програм в УГКЦ Повідомили в Патріаршій катехитичній комісії УГКЦ.

У зустрічах взяли участь катехити Мадрида, Алкала, Толедо, Алкоркона. Учасникам було представлено Резолюції Собору та Синоду УГКЦ 2015 року, які стосуються складових «Живої парафії»: Боже Слово і катехитичне служіння УГКЦ. Також катехити мали нагоду ознайомитися з програмою молитовного читання Святого Письма (Євангеліє від Марка) та особисто помолитися за методом Lectio Divina, а також ознайомитися з Інструкцією про Причастя дітей. Відтак для катехитів було проведено тематичні зустрічі, присвячені постаті митрополита Андрея Шептицького, його покликанню та вченню.

На запрошення Наталі Бондаренко директора Української школи «Дивосвіт», провідники семінару мали нагоду взяти участь у програмі вшанування жертв Голодомору. У цій школі навчається 300 дітей українських емігрантів в Іспанії. Також провідники семінару молилися Божественну Літургію разом з учнями і вчителями української школи у м. Мадрид.

Департамент інформації УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next