АКТУАЛЬНО

У Марійському духовному центрі Бучацької єпархії молилися за мир в Україні

Вівторок, 22 серпня 2017, 12:18
18 серпня 2017 року, в надвечір’я свята Преображення Господа нашого Ісуса Христа на горі Тавор, у Савелівці Бучацької єпархії було велелюдно. Знову сюди, до Марійського духовного центру, потягнулися вервички прочан зі всіх куточків Бучацької єпархії, а також Тернопільської, Івано-Франківської та Львівської областей, щоби вшанувати Матір Божу, прославлену в чудотворній Савелівській іконі, і попросити в Господа через її молитви та заступництво спокою й доброї долі для народу України.

Саме в цьому наміренні з благословення преосвященного владики Дмитра (Григорака), ЧСВВ, Єпарха Бучацького, тут 18–19 серпня проходила щорічна єпархіальна проща «За мир і спокій в Україні».

Архиєрейську БожественнуЛітургію традиційно очолив правлячий архиєрей. Розважаючи над Євангелієм свята, владика Дмитро звернув увагу на суть самого преображення: «Преображення – це мета, щоденна реальність нашої християнської віри. Для того Господь і прийшов у цей світ, щоб його перемінити, преобразити. Як? Дуже просто: утверджуючи у світі Євангелію. Євангелія – добра новина про Боже Царство».

Закінчилася Літургія величним гімном-молитвою за Україну «Боже, великий, єдиний» у виконанні церковного хору Бучацького прокатедрального собору Благовіщення Пресвятої Богородиці (регент п. Леся Горлицька) та духового оркестру з Тернопільського палацу культури «Березіль». Опісля о. Степан Попроцький подякував владиці, отцям і всім вірним, що долучилися до організації та проведення цієї прощі. Владика Дмитро освятив віз із фруктами, який заздалегідь приготували парафіяни, а також кошики з першоплодами, що їх принесли паломники. Відтак вірні й духовенство процесійно відправилися в похід зі свічками до цілющого джерела, де відбулося освячення води. Від каплички процесія попрямувала до Хресної дороги. Там на чолі з владикою вірні розважали над страстями Христовими і молилися за мир та спокій в Україні.

Після Богослужінь усі охочі частувалися борщем із пампушками. А на церковному подвір’ї відбувався релігійний концерт.

Закінчилася проща наступного дня Божественною Літургією, яку очолив отець-декан Ігор Джиджора у співслужінні отців Монастириського деканату.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.buchacheparchy.org.uа

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next