АКТУАЛЬНО

У Маріямполі під час прощі встановили новий рекорд України

Понеділок, 25 червня 2018, 12:46
24 червня в с. Маріямпіль, Галицького району, відбулася щорічна проща родин до чудотворного образу Матері Божої. Очолив спільну молитву Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський Володимир (Війтишин).

Проща до Матері Божої, прославленої в Маріямпільській чудотворній іконі, традиційно тривала два дні. Її програма передбачала як насичену молитовну частину, так і духовно-мистецьку.

У неділю вранці попри похмуру погоду близько півтисячі осіб вийшло зустрічати Митрополита Володимира. Парох храму о. Роман Дзюбак запросив владику очолити Богослужіння. Спільно з присутнім духовенством архиєрей відслужив Божественну Літургію, під час якої звернувся до учасників прощі з повчальним словом.

Так, на думку Митрополита Володимира, ім’я Марія зобов’язує до святості. «В Україні близько чверть мільйона жінок та дівчат мають ім’я Марія, а тому Україна – таки свята земля!», – переконаний єпископ.

Загалом, проповідник закцентував особливу увагу на важливості особи Пресвятої Богородиці в житті кожного християнина. «Особисто для мене, Пресвята Діва Марія є тим Божественним ідеалом, до якого маємо стреміти впродовж нашого життя. Я переконаний, якщо би всі наші Марії щоденно молилися до своєї небесної заступниці, то не було би у світі ніякого зла», – поділився роздумами архиєрей.

Після спільної молитви представники Книги рекордів України зафіксували новий рекорд – «Найбільша кількість жінок одного імені в одній локації». Усі вони попередньо пройшли реєстрацію, маючи при собі документ, який засвідчує їхнє ім’я. Загалом у прощі взяли участь вірні з  Івано-Франківщини, Тернопільщини, Хмельниччини, Буковини, Львівщини та гості з Польщі, чиї предки жили в Маріямполі.

Владика Володимир подякував організаторам та усім присутнім за участь у прощі та молитві до Пресвятої Богородиці, прославленої в місцевій чудотворній іконі. Опісля Митрополит вручив відповідні вітальні грамоти наймолодшій та найстаршій Марії, присутній на прощі.

Додамо, що цього року у прощі взяло участь понад півтисячі молільників, з них – 398 жінок з іменем Марія. Минулого року зареєструвалися майже 200 жінок із цим іменем.

Фото та інформація п. Анни-Сабіни Ружицької

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next