АКТУАЛЬНО

У Мелітополі парафіяни греко-католицької Церкви вчилися проєктного менеджменту в «Школі відповідального служіння»

Середа, 27 листопада 2019, 17:57
Ініціативна громада парафії Різдва Пресвятої Богородиці, УГКЦ у м. Мелітополь разом із о. Олександром Богомазом стали однією з шести громад-учасниць навчальної програми «Школа відповідального служіння», навчальний модуль якої відбувся у Мелітополі 18-21 листопада.

Під час чотириденного навчального модуля команда-учасник разом із тренерами аналізували потенціал своєї громади. Спільно мріяли та уявляли розвиток і перспективи Греко-Католицької Церкви у Мелітополі. Гарячі дискусії навколо ідеї майбутнього соціального проєкту завершилися визначенням та розпрацюванням ідеї соціальної ініціативи, яка переросте у локальні зміни.

Ділиться думками о. Олександр Богомаз: «Ми натхненні реалізованою ідеєю парафіян із с. Вільшаник на Самбірщині. Бачимо й наші соціальні потреби громади. Разом з парафіянами сподіваємося, що на наше служіння є Божа воля і хочемо хоч трошки принести добра цьому краю, в якому живемо».

Парафія опікується селом Лазурне, що за 30 км від Мелітополя, саме там планується реалізація соціального проєкту для підняття рівня життя та підтримки сімей у складних життєвих обставинах.

Чому зголосилася до участі, розповідає Анна Денисенко, парафіянка: «Вирішила взяти участь у Школі, тому що було цікаво дізнатися, що конкретно я, маленька людина, можу зробити для конкретної справи, щоб разом з парафіянами вплинути на зміни у нашій громаді».

Мелітопольська греко-католицька громада немов згуртована сім’я, де кожен у команді невипадково. Це громада, в якій поєдналися досвід та мудрість дорослого покоління із запалом та енергійністю молоді. Синергія такої команди зміцнювалася з кожним тренінговим днем. З допомогою тренерів БО «Львівська освітня фундація» громада дізналася про інструменти командотворення та сформувала комунікаційну стратегію проєкту. А також поглибили знання з проєктного менеджменту, здобули навички з управління проєктами та обговорили тонкощі локального фандрейзингу.

Враженнями від проробленої роботи поділився Станіслав Клосовський, тренер БО «Львівська освітня фундація»: «Легко працювати з групою, яка розуміє свою ціль, розуміє суть соціального служіння та готова працювати на волонтерських засадах заради змін у своїй громаді. Разом ми пройшли інтенсивний навчальний курс, здолали шлях від мрії до планування конкретних кроків чітко обраного соціального проєкту, що вже наступного літа може стати реальністю. Вірю, що вони зможуть!»

Довідка:

Школа відповідального служіння – це унікальна річна модульна програма ефективного розвитку громади. У процесі навчання учасники працюють над власним проєктом і розробляють методи локального фандрейзингу в супроводі  менторів. По завершенні програми беруть участь у конкурсі грантів і мають можливість отримати фінансування для реалізації своїх проєктів, що дозволить послідовно та стабільно розвивати громаду. Цьогорічна Школа має на меті залучити та активізувати молодь у громадах. Водночас дати інструменти співпраці молодшого та дорослого поколінь.

Навчальна програма реалізовується БО “Львівська освітня фундація” за підтримки фонду Kerk in Actie (Церква в дії), Нідерланди.   

Пресслужба БО "Львівська освітня фундація"


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next