АКТУАЛЬНО

У Мельбурнській єпархії відбувся Соборчик духовенства

П'ятниця, 10 червня 2022, 23:24
З 7 по 10 червня в Мельбурнській єпархії Святих апостолів Петра і Павла відбувався Соборчик (зібрання духовенства), на яке з’їхалися священики та диякони з різних куточків Австралії до Паллоті коледж. Головна тема цьогорічного Соборчику була «Літургійне життя в Мельбурнській єпархії», оскільки саме молитва Церкви є фундаментом усього її життя.

Кожен день розпочинався Утренею та Божественною Літургією, після чого відбувались робочі засідання. На закінчення дня духовенство разом молилося Вечірню та мало нагоду провести час у спілкуванні один з одним.

7 червня під час Божественної Літургії владика Микола Бичок, єпарх Мельбурнський звернувся до духовенства такими словами: «Від часів Івана Христителя і понині царство небесне здобувається силою; і ті, що вживають силу, силоміць беруть його (Мт. 11, 12). Сьогодні Господь збирає нас всіх разом, щоб, перш за все, відновити особистий зв’язок із Ним, а також один із одним. Кожен із нас, у свій час, отримав покликання до священничого життя та можливість служіння в Мельбурнській єпархії. Нехай постать святого Івана Хрестителя, якого святкуємо третє віднайдення голови, супроводить нас впродовж цих чотирьох днів Соборчику». На закінчення Літургії духовенство єпархії привітало свого архиєрея з нагоди 2-ї річниці єпископської хіротонії, заспівавши «Многая літа».

Впродовж першого дня Соборчику владика Микола повідомив духовенство про останні новини та рішення в єпархії. Опісля розпочалося обговорення щодо труднощів, потреб та викликів у літургійному житті Церкви в Австралії, Новій Зеландії і Океанії.

Під час другого дня духовенство застановлялося та обговорювало Літургійні питання: про Святі Таїнства, дотримання рубрик у богослужіннях, над важливістю святкування головних свят без перенесень у визначених календарних датах, а також про можливості відзначення національних свят чи поминальних днів в неділю. Найголовнішою і найглибшою застановою у цьому дні був розпорядок богослужінь на Страсний тиждень а також час святкування найбільшого свята – Воскресіння Христового – у біблійному, літургійному та родинному аспектах.

Третій день був присвячений обговоренню і затвердженню структури похорону, Святих Таїнств, обряду освячення води на храмове свято та інших богослужінь літургійного року.

У завершальний четвертий день Соборчику відбулось обговорення напрацювань Собору «Еміграція, поселення і глобальна єдність Української Греко-Католицької Церкви», який відбувся у Мельбурнській єпархії у онлайн-форматі 12 грудня 2022 року. Були представлені пасторальні справи і плани «дорожньої карти» для єпархії та кожної парафії зокрема. Цього дня владика Микола у співслужінні з духовенством єпархії Святих апостолів Петра і Павла звершив Архиєрейську Літургію за мир в Україні.

Варто зауважити, що Соборчик став довгоочікуваного подією зібратися разом. Під час пандемії два з половиною роки були карантинні обмеження щодо подорожей між штатами, що унеможливило подібні зустрічі. Однак зустрічі духовенства відбувались систематично в онлайн-форматі.

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами пресслужби Мельбурнської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next