АКТУАЛЬНО

У монашій семінарії Воплоченого Слова освятили іконостас

Вівторок, 15 листопада 2016, 11:38
13 листопада Міжнародна семінарія святого Вітальяна, Папи, Згромадження Воплоченого Слова приймала владику Діонісія (Ляховича), Апостольського візитатора для українців Італії. Цього дня єпископ завітав до семінарії, щоб освятити іконостас у каплиці для східних обрядів.

Свято розпочалося Архиєрейською Божественною Літургією, яку разом із владикою співслужили: ректор о. Андрес Бонелльо, отці-форматори семінарії та інші отці Згромадження. Присутніми на Літургії також були декілька представників школи «Християнська Русь», що в містечку Серіяти (Регіон Мілану), які відгукнулися на прохання написати ікони для іконостаса, чим зробили чималий внесок у формування майбутніх священиків-місіонерів Східних Католицьких Церков (зокрема маємо семінаристів з України та Росії – візантійського обряду, а також з Єгипту – коптійського обряду). Також був Маріо Спагетті, представник групи конструкторів і будівельників іконостаса. Урочистості додали сестри-монахині Згромадження служебниць Господа і Діви Марії з Матара, які своїм співом супроводжували Літургію.

У проповіді владика Діонісій розкрив суть і важливість іконостаса у Східній Церкві: «Ікони є наче тими віконцями, що відкривають нам небесний, Божий світ».

По закінченні Літургії всі присутні процесійно пішли до каплиці для східних обрядів, де саме і відбувся Чин благословення та освячення іконостаса. Після цього о. Антоній Вацеба, форматор семінарії та відповідальний за формування братів східних обрядів, висловив слова вдячності всім жертводавцям і тим, хто посприяв спорудженню самого іконостаса та розпису ікон. А представники спільноти «християнська Русь» коротко розповіли про процес розпису ікон.

Після урочистої частини всі присутні відправилися до семінарійної трапезни, де була вечеря і коротка святкова програма, у якій також представили спеціально підготоване відео з фотографій про спорудження іконостаса: від моменту його проектування на папері і до сьогодні. А на закінчення, о. Андрес Бонелльо від свого імені та від усієї семінарійної спільноти подякував всім, хто спричинився до спорудження, розписування та освячення іконостаса: «Ще в недалекому 2010 році, – сказав отець, – ідея іконостаса виглядала чимось нереальним та нездійсненним… Дякуємо Богу і всім людям доброї волі за працю та жертовність».

Семінарійна спільнота Згромадження Воплоченого Слова (Італія)

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next