АКТУАЛЬНО

У монастирі Преображення Господнього сестер ЧСВВ провели реколекції для волонтерів руху «Руки допомоги»

Вівторок, 25 грудня 2018, 12:52
21–23 грудня 2018 року в Свято-Преображенському монастирі сестер василіанок у селі Береги, що на Львівщині, відбулися передріздвяні реколекції для волонтерів руху Центру опіки сиріт Львівської архиєпархії «Руки допомоги». Реколентантом і сіячем Божого Слова цьогоріч був о. Тарас Гринчишин, духівник НВК школи-гімназії Святої Софії.

Капелан місії «Центр опіки сиріт» ЛА УГКЦ о. Тарас Мисяковський розпочав реколекції зі спільної молитви. Під час наук з Божественної Літургії реколектант о. Тарас Гринчишин розказав молоді про дві перепони, які не дають прожити життя в повноті з Богом: невіра в себе та відсутність бажання боротися з перешкодами.

Отець зазначив, що визволення настає тоді коли людина дозволяє Святому Духові увійти в неї і зробити переміну, тоді вона не сама веде боротьбу, а дозволяє Богові усунути ці дві перешкоди. Вийшовши з «лазні» Святого Духа, з’являється новий християнин, як ті рибалки, яких покликав Ісус. Перемінений Святим Духом християнин буде наповнений п’ятьма важливими рисами, через які Ісус вибрав тих, які так вміло ловили рибу: вміння бачити, що під поверхнею гріха, неприємної поведінки – біль, біда, проблеми іншої людини; як рибалка серед бурхливого моря міцно стояти на човні, закидаючи сіті і виловлюючи з хвиль світу дещо корисне, не даючи гріхам затягнути себе на глибінь; вміти терпеливо лагодити сіті стосунків, кривд, образ, руйнації в іншій людині, завданої дияволом собі чи тим, хто навколо; вміння наосліп іти за Христом – кинути все на Його поклик; витримка і терпіння рибалок у ловленні риби, навіть якщо це триває все життя.

 Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://kapelanstvo.info


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next