АКТУАЛЬНО

У Мостиськах Самбірсько-Дрогобицької єпархії відзначили завершення Року патріарха Йосифа

Вівторок, 06 лютого 2018, 12:29
4 лютого владика Ярослав (Приріз) відвідав із душпастирським візитом місто Мостиська, взявши участь в урочистостях з нагоди завершення Року патріарха Йосифа Сліпого.

Зранку у співслужінні з місцевим духовенством єпископ очолив Архиєрейську Божественну Літургію. У гомілії, роздумуючи над недільним Євангелієм, владика Ярослав, зокрема, сказав: «У притчі розкрито батьківську любов Отця як таку, що не знає меж, і намагається відкрити синам очі на те, що вони є синами і братами. Бог обдарував нас незвичайними дарами, найбільший з яких - це сотворення людини на образ і подобу Божу». Після Літургії діти і молодь парафії представили у храмі коротке мистецьке дійство, присвячене патріарху Йосифу.

Згодом у районному народному домі Мостиськ відбулася  урочиста академія «Я вибираю віру…», присвячена 125-річчю від дня народження ісповідника віри патріарха Йосифа. На відкритті заходу владика Ярослав (Приріз) поділився з присутніми своїми роздумами про патріарха як пастиря і науковця. Опісля мистецьку програму виконали солісти, хор та камерний оркестр лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка, заслужена академічна капела України «Трембіта». Диригент - заслужений діяч мистецтв України Микола Кулик.
Слово про життя та діяльність майстерно виголосила  заслужений працівник культури України Марія Христинич. Протягом урочистої академії прозвучали два музичні твори Мирослава Волинського: “Заповіт” на текст патріарха Йосифа Сліпого в поетичному переспіві Анни Волинської, а також  “Не покидав Тебе я, Україно” на слова Галини Архитко.

Організували урочисту академію  парафія Святого Юрія міста Мостиська Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ та Фундація «Андрей».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.sde.org.ua  

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next