АКТУАЛЬНО

У Музеї народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького розбудовують сучасну інфраструктуру

Четвер, 27 червня 2019, 09:36
У Музеї народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького у Львові активно розвивають інфраструктуру. Наразі ведуться роботи із будівництва інформаційно-освітнього центру та готується проєктно-кошторисна документація на створення нового адміністративного корпусу.

«За різними підрахунками за рік Музей народної архітектури і побуту відвідує сто вісімдесят тисяч осіб. Великою його цінністю є те, що тут розташована Свято-Іванівська лавра. Під час тривалих обговорень було визначено, що необхідно продовжувати розвивати інфраструктуру Музею, щоб він був ще більше комфортним для відвідувачів. Тут є велична історія, але треба мати фізично інфраструктуру, щоб її показати.

Зараз тривають роботи у трьох великих блоках. Насамперед, будується інформаційно-освітній центр імені К. Шептицького, який заплановано відкрити до кінця цього року. Символічно, що відкриття буде присвячене конференції Климентія Шептицького, що дасть цьому центру правильний напрямок. Друга річ – це паркування. Сюди приїжджає багато туристів, гостей, і важливо мати достатньо місця для паркування. Третій проєкт – це новий адміністративний корпус. Цьогоріч на цьому об’єкті ведеться експертиза, будемо оголошувати тендер», – розповів заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

Інформаційно-освітній центр має на меті створити місце для творчої і наукової діяльності. Там будуть конференц-зали, лекторії, спеціально облаштована виставкова площа, і через цей центр людина зможе потрапити в Музей.

Адміністративний корпус займатиме площу тисяча триста п’ятдесят метрів квадратних. У ньому передбачається розташування робочих кабінетів для персоналу музею (наукових працівників та адміністрації), архітектурні та художні майстерні, зали нарад, технічні та допоміжні приміщення.

«Це унікальне місце, бо тут поєднується культурне і сакральне. Тому я дуже вдячний, що робоча група доклала чимало зусиль, щоб Музей у подальшому розвивався у такому руслі. Нам дуже потрібна добра інфраструктура, бо Музей є науковою інституцією і в ньому працюватимуть науковці, щоб це місце стало таким, де ми можемо передати наступним поколінням зміст нашої історії», – додав синкел у справах монашества Львівської архиєпархії УГКЦ о. Юстин Бойко.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://velychlviv.com


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next