АКТУАЛЬНО

У Музеї історії Києва відкрили експозицію, в якій представлені особисті речі митрополита Андрея Шептицького

П'ятниця, 31 липня 2015, 20:37
Митрополит Андрей – українець за власним вибором. Деякі етнічні українці не вважають себе громадянами цієї країни. Тому з нього потрібно брати приклад.

Сказала Тетяна Костенко, перший заступник генерального директора Музею історії Києва, 29 липня в рамках телевізійного проекту «Шептицький: розсекречена історія» Першого національного каналу.

Вона також повідомила, що в Музеї історії Києва відкрили виставку, в якій є особисті речі митрополита. «Це ікони, посуд, вбрання, які належали йому. Ці речі потай зберігали монахи, а потім тримали в закритих церковних сховищах», - розповіла п. Тетяна, додаючи, що укладачем цієї колекції є отець-студит Севастіян Дмитрух, директор Львівського музею сакрального мистецтва.

Найдорожчим у цій експозиції є зображення митрополита Андрея в образі «українського Мойсея» Олекси Новаківського. «Уперше владику Андрея «українським Мойсеєм» назвав Іван Франко і відтоді його стали вважати поводирем українців, незалежно від релігійних уподобань», - розказала працівниця Музею історії Києва.

У Києві виставка триватиме до 20 серпня, а потім експозиція вирушить до Луцька та Вінниці.

Департамент інформації УГКЦ

 

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next