АКТУАЛЬНО

У Музичах, на Київщині, звершили першу Божественну Літургію для греко-католиків

Вівторок, 24 березня 2020, 13:11
22 березня 2020 року, у Хрестопоклонну неділю, в с. Музичі Києво-Святошинського району Київської області для місцевих греко-католиків звершили першу Божественну Літургію. Молитву очолив протоієрей Василь Чудійович.

Повідомляючи про подію, священник зазначив, що в Музичах проживає декілька греко-католицьких родин. Зазвичай у неділю і свята вони їздять на молитву до київських парафій. «У час карантину наші вірні вирішили запросити священника до своєї домівки, домашньої Церкви, щоб спільно помолитися Божественну Літургію та отримати Пресвяту Євхаристію. Коли вони мене запитали про таку можливість, я одразу погодився. Єдине, про що попросив, щоб було не більше 10 осіб», - розповідає душпастир.

Вірні висловили сподівання, що започаткування літургійної молитви буде мати своє продовження. «Віримо, що цей непростий для світу та України час скоро мине. Коли коронавірус відступить, сподіваємося, що буде нагода ще більшій кількості греко-католиків зібратися тут на молитву», - зазначають парафіяни.

Усім греко-католикам, які проживають у Музичах чи довколишніх селах, для більшої інформованості просимо звертатися за телефоном: 098 5777 331 (вайбер).

Пресслужба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next