АКТУАЛЬНО

У Мінприроди працює арт-майданчик, на якому представлена виставка малюнків конкурсу Бюро УГКЦ з питань екології про Чорнобильську катастрофу

Вівторок, 06 грудня 2016, 16:45
З 5 по 12 грудня в приміщенні Міністерства екології та природних ресурсів України представлена для відвідувачів фотовиставка та виставка картин, які експонувалися на Чорнобильській АЕС.

Вперше виставки були презентовані 29 листопада 2016 року, під час заходів з нагоди завершення насування Арки на об’єкт «Укриття». Тоді ознайомитися з нею мали можливість делегати із понад 40 країн світу,  більше 200 представників іноземних та українських ЗМІ.

Виставка представлена двома різноплановими експозиціями. Перша фотовиставка «30 років: шлях від об’єкта «Укриття» до НБК» -  присвячена  десятирічній історії насування нового безпечного Конфайнмента на 4-й енергоблок Чорнобильської АЕС.

В ній представлений весь процес будівництва та насування Арки на об’єкт «Укриття». Виставка підготовлена фахівцями Державного агентства України з управління зоною відчуження. Її мета – ознайомити якнайширше коло громадськості із процесом  спорудження  інженерної конструкції, аналогів якої наразі не має в світі.

Друга експозиція - це дитячі малюнки учасників Всеукраїнського конкурсу «Чорнобильська катастрофа: 30 років опісля, що далі?», який проходив за ініціативи Бюро з питань екології Української Греко-Католицької Церкви. Конкурс проводився  серед учнівської та  студентської молоді.  На виставці представлена лише частина робіт, відібрана конкурсною комісією.  Майже всі роботи виконані на акварельному папері для малювання.

Мета виставки -  зберегти  живу пам'ять про Чорнобильську катастрофу, яка стала національною трагедією України, привернути увагу  суспільства до соціально-економічних та екологічних наслідків катастрофи, виховати  у дітей з дитинства  відповідальність та ощадливе ставлення до використання природних  багатств. Назва виставки має глибокий зміст. Питання,  «Що далі?  привертає увагу до майбутнього зони відчуження.

Запрошуємо всіх завітати до Мінприроди і ознайомитися із експозиціями виставки. Вхід вільний.

Міністерство екології та природних ресурсів України

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next