АКТУАЛЬНО

У Мін'юсті пройшла міжвідомча нарада з питання запровадження державного професійного свята - Дня працівника Державної кримінально-виконавчої служби

Середа, 12 червня 2019, 12:25
11 червня 2019 року в Міністерстві юстиції України відбулася міжвідомча нарада з метою обговорення заходів сприяння запровадженню до календаря державних професійних свят Дня працівника Державної кримінально-виконавчої служби.

У зустрічі взяв участь заступник голови Душпастирської ради з питань релігійної опіки у пенітенціарній системі України о. Костянтин Пантелей.

Нещодавно петиція №22/052152-еп, опублікована на сайті Президента України, за лічені дні набрала необхідні 25 тис. голосів і була розглянута. Її наслідком стала ця зустріч, організована на прохання Кабінету Міністрів. В обміні думками з приводу подальших скоординованих дій взяли участь заступник Міністра юстиції України Денис Чернишов, голова профільного підкомітету Юрій Мірошниченко, чільні представники Адміністрації ДКВС і ДУ "Центр пробації", лідери відомчих профспілок, представник офісу уповноваженого Верховної Ради України з прав людини,  представники громадськості, науковці-пенітенціаристи.  Представником від Душпастирської ради при Міністерстві юстиції виступив о. Костянтин Пантелей, керівник Відділу ПК УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України, який узяв участь в обговоренні питань, присвячених персоналу ДКВС.

Протягом останніх десяти місяців з ініціативи членів Душпастирської ради було проведено серію заходів: виїзні засідання до Харкова, Житомира і Львова і два круглих столи, які були присвячені темі душпастирського супроводу персоналу ДКВС, подоланню морально-шкідливих наслідків несення служби, попередженню емоційного вигоряння і профдеформації. Восени 2018 року я, як голова Душпастирської ради, звертався листами до Адміністрації Президента України, Кабінету Міністрів з проханням розглянути необхідність впровадження професійного свята пенітенціарія, пропонуючи дату, що збігається із святом Преображення Господнього. Звернення залишилися без відповіді. Сьогодні я висловив цілковиту солідарність з присутніми про необхідність звернення до Адміністрації Президента України і Кабінету Міністрів з метою підтримки ініціативи, відображеної у петиції.

Відповіддю на петицію "Запровадити в Державі професійне свято - День працівника Державної кримінально-виконавчої служби" стали такі рядки на сайті Адміністрації Президента України: "Ураховуючи суспільний резонанс питання, порушеного у згаданій електронній петиції, мною доручено звернутися до Кабінету Міністрів України з пропозицією спільно з науковцями, фахівцями, представниками громадськості із залученням Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини забезпечити ґрунтовний та всебічний розгляд цієї петиції і за підсумками внести відповідні пропозиції".

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next