АКТУАЛЬНО

У місті Дубно Луцького екзархату освятили вівтарну частину з іконою святого Шарбеля

Понеділок, 07 грудня 2020, 14:51
4 грудня, на свято Введення в храм Пресвятої Богородиці, у церкві Вознесіння Господнього УГКЦ м. Дубно було звершено чин освячення вівтарної частини святого преподобного Шарбеля.

З цієї нагоди службу в храмі очолив Луцький екзарх Йосафат Говера у співслужінні з отцем Андрієм Ковалем, настоятелем парафії, і отцем Григорієм Драусом, настоятелем парафії римо-католиків м. Дубно. У своєму слові владика наголосив на важливості доброго виховання дітей, яке починається ще задовго до народження. Приклади з родинного життя Богородиці і великого уповання сім’ї святого Шарбеля на Богородицю, стали основою для проголошення слова Божого.

Після Літургії було зачитано декрет про призначення отця Андрія Коваля парохом парафії Вознесіння Господнього. Потім було звершено чин освячення ікони святого Шарбеля і вівтарної частини.

Роботи з написання ікони і різьби по дереву виконав відомий львівський скульптор Андрій Тирпич. Також в храмі Вознесіння Господнього вже довший час перебувають мощі святого Шарбеля, біля котрих парафіяни вимолюють ласки за його заступництвом.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами http://lutsk-ugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next