АКТУАЛЬНО

У місті Ковентрі (Англія) освятили іконостас

Понеділок, 30 квітня 2018, 16:01
29 квітня 2018 року в церкві Святого Володимира Великого в місті Ковентрі (Англія) освятили величний чотириярусний іконостас, який передала парафії в дар церковна громада міста Галіфакса. На торжество освячення прибув владика Гліб (Лончина), Єпарх єпархії Пресвятої родини в Лондоні.

Після освячення подарованих парохії іконостаса, дзвона та ікон святих українського народу архиєрей висвітлив сакральну роль іконостаса в літургійному житті Церкви. Відтак владика Гліб приступив до служіння Святої Літургії. Із ним співслужив адміністратор парафії Святого Володимира Великого митрофорний протоієрей д-р Олександр Лісовський. У своїй проповіді у неділю Розслабленого, яка стосувалася хворих і немічних, архиєрей наголошував на необхідності завжди бути готовими вірити в милосердну Божу допомогу, особливо в тяжких хвилинах нашого життя.

У Службі Божій молилися також за людей, постраждалих від Чорнобильської катастрофи, а після завершення богослужіння відправлено Панахиду за всіх героїв, які пожертвували життям заради рятування свого народу від радіоактивного випромінювання.

Владика Гліб відзначив грамотами парафіян церкви, які доклали найбільше зусиль до встановлення іконостаса. Він також звернув увагу вірних на дітей, які прийшли зі своїми батьками до церкви, незважаючи на те, що напередодні вони були учасниками вечора розваг у місцевому соціальному клубі. Він похвалив їх за свідчення Христові і вірність своїй Церкві.

Отець Олександр від імені всієї громади висловив глибоку вдячність владиці Глібові за його візит і благословення.

Прес-служба єпархії Пресвятої родини в Лондоні


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next