АКТУАЛЬНО

У місті Ірпені до Дня Конституції України відкрили стелу «Скрижалі біблійних Заповідей»

Середа, 30 червня 2021, 10:08
28 червня 2021 року в місті Ірпені до Дня Конституції України відкрили стелу «Скрижалі біблійних Заповідей». Захід відбувся за участю місцевої громади УГКЦ.

На відкритті стели були представники влади, духовенства, громадськості та мешканці міста. Українську Греко-Католицьку Церкву представили, зокрема, протоієрей Мирослав Латинник, парох громади Різдва Пресвятої Богородиці, та протоієрей Віталій Воєца, сотрудник парафії.

Як повідомив о. Віталій, ідея встановлення стели виникла та опрацьовувалася Міжконфесійною радою Церков Ірпінського ОТГ. Реалізувати її вдалося завдяки коштам, які жертвували, зокрема, підприємці. «Під час урочистого заходу кожен мав можливість виступити та наголосити на важливості дотримання Десяти Божих заповідей, адже вони рятують життя, як фізичне, так і духовне», - зауважив священник.

Ця стела є двосторонньою. З одного боку викарбувані Божі заповіді, а з іншого - дві Заповіді любові. Цікавим моментом є те, що написи Заповідей зроблені з перекладів Святого Письма редакцій о. Івана Хоменка, о. Івана Огієнка та о. Рафаїла Турконяка.

У своєму зверненні до присутніх о. Мирослав Латинник зазначив: «Важливо бачити ці Божі заповіді не лише прогулюючись сквером, а також важливо думати, чи ми їх виконуємо. Заохочую всіх, хто складатиме присягу на вірність народу, починати її з цього місця, щоб не забувати про важливість дотримання  Божого закону», - наголосив душпастир.

Одним з прикрас на відкритті стели став виступ духового брас-квінтету «Академія», який виконував як сучасні, так і старовинні композиції.

Завершили захід виконанням Духовного гімну та Молитвою за Україну «Боже, великий, єдиний».

Пресслужба Київської архиєпархії

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next