АКТУАЛЬНО

У місті Ірпінь відбулася зустріч священників Вишгородського протопресвітерства

Вівторок, 07 червня 2022, 11:05
У понеділок, 6 червня, у парафії Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ міста Ірпеня відбулися зустріч священників Вишгородського протопресвітерства Київської архиєпархії УГКЦ і День духовної віднови.
Зображення 1 / 8 Використовуйте клавіші для перегляду

Зустріч духовенства відбулася з благословення преосвященного владики Йосифа Міляна. Звертаючись до священників, архиєрей побажав духовенству доброго проведення зустрічі та плідної праці.

«Цього разу місто Ірпінь було вибрано не випадково, – зазначає протопресвітер о. Мирослав Латинник, – адже це одне з міст, котре найбільше зазнало ран війни, зокрема ці рани отримали мешканці і наш храм. Цей день для нас є особливим, адже ми вперше за три місяці війни зустрілися нашим деканатом в місті-герої Ірпені – знаковому місці, щоб спільно помолитися, послухати духовні науки та поділитися викликами і надбаннями нашого служіння під час війни».

Повідомляючи про подію, прессекретар Вишгородського протопресвітерства о. Віталій Воєца зазначив: «Ми мали спільний Молебень до Богородиці біля ікони "Богородиця – Надія Молоді", котрий очолив синкел з питань духовенства Київської архиєпархії о. Павло Локоть. Ми молилися за перемогу, мир і спокій в Україні, за поранених, полонених та за потреби всіх людей».

У своїй науці до священників о. Василь Барна заторкнув теми страждання, мужності та витривалості на основі роздумів з Святого Письма.

Під час спільного обіду священники поділилися думками, переживаннями та роздумами про підтримку один одного.

Поїздка по зруйнованому Ірпеню для кожного стала особливим часом для роздумів. Зокрема, священники відвідали Дім культури та інші зруйновані місця, а також поспілкувалися з мешканцями, які постраждали від війни.

«На завершення ми відвідали місто Бучу, а саме місце масових поховань, де молилися Панахиду за усіма загиблими і закатованими мирними громадянами… Опісля оглянули пам'ятну фотовиставку, яка нас знову перенесла в ці жахливі для України дні», – говорить о. Віталій Воєца.

«Висловлюємо щиру подяку канцлеру Київської архиєпархії о. Василеві Чудійовичу за особисту присутність та всім священникам за необхідне служіння під час війни! Окрема подяка протопресвітеру Вишгородському отцю Мирославові Латиннику за організацію сьогоднішнього дня та всім отцям за особисту присутність», – додав о. Віталій.

Пресслужба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next