АКТУАЛЬНО

У Німеччині для вірних УГКЦ заснований новий душпастирський осередок

Вівторок, 12 березня 2019, 11:41
У місті Вольфсбург у Нижній Саксонії для добра вірних УГКЦ заснований новий душпастирський осередок.

З благословення владики Петра Крика, Апостольського екзарха в Німеччині та країнах Скандинавії, та завдяки співпраці з Католицькою Церквою у Німеччині, отець-декан Роман Максимців заснував громаду Святого Бенедикта, яка покликана надати душпастирський супровід вірним УГКЦ.

Перше Богослужіння відбулося у неділю, 10 березня 2019 року. Душпастирство передбачає навчання катехизи для дітей та молоді, згуртування людей у передаванні віри.

«Духовним покровителем громади обрано святого Бенедикта, який є святим, котрий жив у час ще не поділеної Церкви (480-547). Згадуємо цього святого в літургійному календарі 27 березня. Одним із основних правил святого є: "Єдиному Богу прагну сподобатися". Святий Бенедикт буде нам добрим взірцем духовного життя - молитви і праці (оra et labora)», - сказав у коментарі о. Роман Максимців.

Ікону святого Бенедикта для парафії написав іконописець німець Буркгард Кляйн.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next