АКТУАЛЬНО

У Німеччині Католицька Церква безкорисливою любов'ю навертає людей до Церкви

Вівторок, 12 вересня 2017, 21:42
Найпотужніший спосіб євангелізації – любов. Тому в серцях віруючих католиків у Німеччині намагаються розвивати безкорисливу любов до всіх людей без винятку. Про це на зустрічі з Синодом Єпископів УГКЦ розповів Архиєпископ Берліну Гайнер Кох, очільник комісії душпастирства родини в Німецькій Єпископській Конференції.
Фото: kmc.media Фото: kmc.media

Архиєпископ Берліну в загальних рисах поділився з владиками Синоду життям і діяльністю Католицької Церкви в Німеччині.

Зокрема високий гість звернув увагу на різні категорії християн і різне ставлення до релігії, Церкви, яке сьогодні існує в німецькому суспільстві. За його словами, є багато людей, які були охрещені традиційно, з огляду на віру своїх батьків, але які досить поверхові в своїй вірі. Інша частина людей, зокрема в його єпархії в Берліні, – в постсоціалістичній Німеччині, − невеликі спільноти католиків, але водночас є надзвичайно живучі і переконані у своїй вірі.

Він вважає, що в середовищі, де понад 50 відсотків декларує, що вони не вірять у Бога, залишитися християнином, католиком, вимагає справді особистого рішення і великої послідовності в житті зі своєю вірою. І саме такі християнські спільноти творяться в Східній Німеччині.

Як розповів Архиєпископ, Католицька Церква розвинула тут багато душпастирських, євангелізаційних програм, якими також охоплюють не християн, людей, які досі не були віруючими. У результаті багато людей в дорослому віці просять про святу Тайну Хрещення.

Владика Гайнер Кох відзначив, що у своїй катедрі у Великодню ніч цього року охрестив 125 дорослих осіб.

Також є інша категорія людей, які стверджують, що релігія для них не є важливою, вони не вірять у Бога, вважають, що зі смертю все закінчується і намагаються скористати з цього споживацького суспільства якомога більше… Проте щодо цього владика не проявив жодним чином якоїсь знеохоти чи зневіри. Він навпаки зауважив, що в Євангелії ніде не сказано, що християни мають бути в більшості. Адже під хрестом залишилося лише двоє вірних осіб, але саме сила їхньої віри дала поштовх для поширення і розвитку Церкви Христової, скріпленої Божою благодаттю.

Владика Гайнер окреслив шляхи, в яких розвивається їхня Церква. У першу чергу, він підкреслив, що вони намагаються поглибити віру в серцях тих людей, які ходять до Церкви. Бо, на його переконання, тільки та віра, яка має глибоке коріння може бути притягаючою силою для невіруючих осіб.

По-друге, Католицька Церкви Німеччини намагається укріплювати свої парафіяльні спільноти. Адже ми, як учні Христові, покликані до життя в спільноті. Тут владика Кох навів паралелі зі стратегією УГКЦ 2020, в якій УГКЦ намагається оживити наші парафіяльні спільноти. При цьому зауважив, що не йдеться про якусь програму чи план, а про спосіб життя Христових учнів.

Третій момент – відкритість для євангелізації, щоб ділитися вірою з людьми, які є поза Церквою, бо Церква не існує сама для себе, а для євангелізації. Найпотужніший спосіб євангелізації – любов. Тому вони в серцях віруючих в Німеччині намагаються розвивати безкорисливу любов до всіх людей без винятку.

Фото: kmc.media

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next